В Україні збільшать мінімальну зарплату: з'явився текст закону

Зарплата украинца

У Верховіній Раді з’явився текст законопроекту №3963 авторства президента Зеленського про підвищення мінімальної зарплати в Україні.

Про це сказано в «Проекті Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», передає Finance.ua.

Як сказано в пояснювальній записці до документу, Проектом змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» передбачено підвищення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня 5 000 гривень у місячному розмірі (зростання на 5,86 відсотка).

Водночас з метою збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери (ЄТС) та мінімальною заробітною платою, що склалося у поточному році, передбачено збільшення видатків на підвищення розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС та встановлення його у розмірі 2 225 гривень (підвищення складе 5,86 відсотка).

Додаткові видатки на оплату праці у зв’язку із підвищенням розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС пропонується забезпечити за рахунок економії видатків за бюджетною програмою КПКВК 3511350 «Обслуговування державного боргу» у сумі 3,5 млрд грн, яка виникла, зокрема, у зв’язку із відхиленням фактичного курсу національної валюти стосовно іноземних валют порівняно з прогнозним курсом, що враховано під час підготовки Державного бюджету України на 2020 рік.

Крім того, ураховуючи запропоноване підвищення розміру мінімальної заробітної плати, передбачено збільшення планових податкових надходжень на 541,3 млн грн, у тому числі з податку та збору на доходи фізичних осіб – на 461,3 млн грн і податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування – на 80 млн гривень, сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 січня мінімальна зарплата в Україні становить 4723 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: