Журналіст Радіо Свобода знайшов вдома ознаки "прослушки"

117203026_3156418554427645_7564991322767901493_o
Фото: Михайло Ткач, Facebook

Журналіст програми Схеми: корупція в деталях Михайло Ткач знайшов у себе вдома ознаки пристрою для прослуховування. Зараз він перебуває на місці з частиною редакції, адвокатом та телекамерами.

Журналіст програми "Схеми: корупція в деталях" Михайло Ткач знайшов у себе вдома ознаки пристрою для прослуховування. Зараз він перебуває на місці з частиною редакції, адвокатом та телекамерами.

У поліції Києва повідомляють, що правоохоронці провели огляд місця події та опитали заявника. У ході перевірки повідомлення поліцейські виявили на стелі у квартирі пошкодження. Також співробітники поліції оглянули дах будівлі: ніяких пошкоджень або технічних засобів там не виявили.

За даним фактом відділом дізнання Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування, у рамках якого будуть встановлені всі обставини події.

Аби з’ясувати, чи був там встановлений будь-який прослуховувальний пристрій, правоохоронці запланували проведення повторного огляду і судових експертиз.

Як пише НВ, журналіст зазначає, що протягом кількох тижнів до цього він декілька разів отримував попередження, що його журналістська діяльність «дратує високопосадовців» і що по ньому почали «активно працювати».

"Ми викликали поліцію, наразі вже прибула слідчо-оперативна група. Все фіксуємо", — зазначила головна редакторка Схем Наталка Седлецька.

За повідомлянням УП, журналісти програми "Схеми" залишаються біля будинку свого колеги, оскільки поліція поки не взяла під охорону приміщення.

"Отвір" довжиною щонайменше 60 см проходить у стелю, а Михайло живе на останньому поверсі. Над квартирою – спільне горище, до якого є доступ з різних під’їздів.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

"На виклик прибув спершу поліцейський патруль, а згодом слідчо-оперативна група з Шевченківського райвідділку Нацполіції. Поліцейські провели зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву. Та поїхали", - сказала Седлецька.

Як зазначила Седлецька, журналісти очікують якнайшвидшої реєстрації кримінального провадження за статтями перешкоджання професійній журналістській діяльності, незаконне збирання інформації, втручання в приватне життя.

Також вони очікують якнайскорішого належного огляду квартири Ткача на предмет наявності професійного обладнання для стеження за журналістом-розслідувачем.

Разом з тим,київська поліція розпочала провадження за статтею "Порушення недоторканності приватного життя".

Більше подробиць дивіться у матеріалі Espreso.TV

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: