7 холодних супів, які варто приготувати до кінця літа

cholodnyk
Фото: Всвіті

Любите готувати супи, але в таку спеку гарячого не хочеться? Тоді для вас ми зібрали зі 7 рецептів холодних супів.

Від традиційних національних, родом з України, Болгарії чи Іспанії до сучасних інтерпретацій із простих компонентів

Всвіті пропонує зберегти рецепти та насолоджуватися легкими супами, навіть, у спеку.

Рецепт № 1: Український Холодник

Украинский холодник. — колбаса вареная, например, докторская; вода ...

Ця страва популярна також у Латвії та Литві, у Білорусі та Польщі. А в Росії її знають як «свєкольнік». Від популярної нині окрошки він відрізняється, насамперед, наявністю буряку і відсутністю м’яса.

Що треба: 2 л води, 0,5 кг буряка, 2 огірки, 2 варені картоплини, 50 г хрону та 70 г зеленої цибулі. Також, 2 яйця, 2 ст.л сметани й оцет за смаком, дрібка цукру.

Як приготувати:

Спочатку, треба очистити буряк, нарізати його кубиками. Залити водою та разом з оцтом варити 30 хвилин. Буряковий відвар процідити через сито, залишити охолоджуватися. Буряк же, ще трохи подрібнити, покласти в каструлю. Туди ж додати подрібнені варені яйця та огірок, подрібнену варену картоплю та зелену цибулю. Змішати компоненти з хріном, сіллю, цукром. Можна додати трішки гірчиці за бажанням. Залити все це буряковим відваром, змішати зі сметаною. Залишити настоюватися, а подавати з подрібненою зеленню.

Рецепт № 2: Болгарський Таратор

Болгарський суп «Таратор» | Сім'я і дім

Цей холодний кисломолочний суп має свою особливість — горіхи. Вони розтираються в борошно й додають ставі густу консистенцію. Для приготування нам знадобляться: 1 огірок, 1 склянка кефіру нежирного, 1 склянка мінеральної води, 2 зубчики часнику, 2 ст.л горіхів волоських. Також, 1 ст.л олії, 50 г кропу та сіль за смаком.

Як приготувати:

Перетерти часник та огірок у пюре, відтиснути з них сік. Додати спеції та олію та вилити суміш у мінералку. Туди ж кефір, усе ретельно збити. Додати подрібнений кріп і поставити в холодильник на 2–3 години. Горіхи розтерти в ступці в порошок та додавати в страву перед подачею.

Рецепт № 3: Рибна Ботвинья

Ботвинья — рецепт холодного супа на квасе с рыбой

Зелень та риба складають основу цього супу. Дивно, що прихильники здорового харчування ще не популяризували цю страву. Тож ми це робимо замість них. Ось що знадобиться: 1 л квасу, 250 г слабосоленої риби тонкими шматочками, 250–300 г зелені: щавель і шпинат. Також, по 50 г хрону та зеленої цибулі, 2 огірка і 1 ч.л цукру.

Як приготувати:

В окремих каструлях відварити в окропі щавель і шпинат. Змішати зелень та збити до консистенції пюре. Покласти все в каструлю, додати цукор та сіль. Залити суміш квасом. Огірки та цибулю подрібнити, додати в суп. Подавати страву варто в окремих мисках: одна із супом, інша з перетертим хроном, третя зі шматочками риби. Також, інколи цю страву готують не зі шпинатом, а з молодою кропивою.

Рецепт № 4: Турецький Джаджик

Джаджик-Мезе , пошаговый рецепт с фото

Цю страву готують на айрані, вона надзвичайно популярна в туреччині в літній сезон. Для супу треба: 600 мл айрану, по 1 ст.л олії оливкової та фенхелю, по 1 ч.л фенхелю, м’яти та чебрецю. Також, 2 великі огірки, зубчик часнику й сіль за смаком.

Як приготувати:

Огірки очистити від шкірки, натерти на великій тертці та посолити. Часник розтерти в пюре, а всю зелень розділити, промити й подрібнити. Залити все айраном і дати настоятися. У суміш додати олію, перемішати, розлити суп у тарілки. Подавати з льодом та подрібненою зеленню для прикраси.

Рецепт № 5: Іспанський Ґаспачо

Блюдо дня - испанский суп Гаспачо (классический рецепт ...

Ґаспачо — одних із найвідоміших холодних супів. Жоден продукт страви не проходить термічну обробку, тож усі вітаміни зберігаються. Для супу нам треба: 500 г помідорів стиглих, по 200 г огірків та солодкого перцю, 100 г цибулі та зубчик часнику, дрібка гострого перцю. Також, 100 г яблука та 200 мл томатного соку, 60 мл олії та 30 мл лимонного соку, сіль і перець — за смаком.

Як приготувати:

Очистити перець, з яблук, томатів та огірків зняти шкірку. Цибулю, часник та гострий перець також чистимо і збиваємо всі ці компоненти до стану пюре блендером. Далі, треба змішати пюре з олією, соком лимона, сіллю та перцем. Залити томатним соком, ретельно вимішати та залишити настоюватися на кілька годин.

Рецепт № 6: Гаспачо з огірків

Холодный супец гаспачо из огурцов и мяты - пошаговый рецепт с фото ...

Що треба: 4 огірки, 1 лайм та 1 авокадо, 2 гілочки петрушки і 50 г сиру фета. Також, по дрібці морської солі, меленої паприки та чорного перцю.

Як приготувати:

З огірків зрізати шкірку й перетерти їх у пюре, залити соком лайма. Авокадо з петрушкою також перетерти в пюре, додати сік лайма і спеції. Змішати все в контейнері та поставити в холодильник на 3–4 години. Подавати суп у склянці, подрібнивши зверху фету та посипавши меленою паприкою.

Рецепт № 7: Простий суп із кабачків

Превосходный летний СУП-ПЮРЕ ИЗ КАБАЧКОВ. Рецепт от Всегда Вкусно ...

Чому простий? Бо його компоненти недорогі та є в кожному магазині українських міст. Що треба: 3 кабачки, по 1 моркві та цибулині, 2 л води і 4 ст.л вершків. Також, 4 зубчики часнику, 2 ч.л вершкового масла, сіль і перець, ½ ч.л цукру. Для подачі знадобляться сметана, часник, сухарі та зелень.

Як приготувати:

Моркву з кабачками очистити й нарізати великими кубиками. Додати очищені цибулю та часник, покласти все в каструлю. Туди з цукор і залити компоненти водою. Варити 30 хвилин, вийняти овочі, перебити їх у пюре. Додати масло і вершки, усі спеції. Якщо суп надто густий, додайте трохи відвару. Кроваріть страву ще кілька хвилин на легкому вогні, дайте охолонути. Подавайте зі сметаною, перетертою з часником та зеленню. також, з подрібненими сухарями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: