Шмигаль розповів, як працюватимуть школи з 1 вересня

школа
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

З 1 вересня діти вчитимуться в школах, попри пандемію коронавірусу. Уряд вже провів необхідні наради та визначив особливості навчального процесу, враховуючи й навчання у червоних зонах.

Про це повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Навчальний рік почнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч у перший клас, хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Ні. В нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють», – сказав Шмигаль.

За його словами, у тих регіонах, що потраплять до «червоної» зони за поширенням COVID-19, «буде введений карантин такий самий, який вводиться при інших епідеміях».

«Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на тижні тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу», – пояснив прем’єр.

У Міністерстві охорони здоров’я раніше наголосили, що дистанційного навчання для всіх, як це було навесні, не буде, а «з вересня учні мають повернутися за парти». Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розробив рекомендації навчання для закладів освіти, їх підтримали і в Міністерстві освіти і науки (МОН).

Одночасно з тим, 24 канал інформує про те, що перед початком нового навчального року вчителі не здаватимуть тест на коронавірус у примусовому порядку. МОЗ не вбачає у цьому доцільності та необхідності.

Тестування проводитимуть лише у разі появи симптомів або, якщо вчитель є контактною особою до тієї, у кого COVID-19 вже підтвердили.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що в примусовому тестуванні всіх вчителів немає необхідності. Зрештою, вчителі не є категорією осіб, які за постановою Кабміну мусять здавати тест на коронавірус.

"У нас все, що стосується тестування, передбачено нормативною базою, наказами Міністерства охорони здоров'я, хто саме потребує проведення тестів, в яких випадках. Такого механізму або розділу про проведення тестувань наших вчителів" – його немає,
– повідомив Степанов.

Для дотримання соціального дистанціювання у школах рекомендовано:

  • відкрити кілька входів;
  • збільшити відстань між партами;
  • для організованого руху коридорами нанести на підлогу спеціальну розмітку;
  • адаптувати великі приміщення — актові зали та коридори — для потреб навчання;
  • проводити заняття на відкритому повітрі.

Усі школи потрібно забезпечити засобами для дезінфекції та масками, а також обладнати місця для обробки рук.

Навчання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: