Бойовики чотири рази порушили перемир'я за вихідні, – штаб

військові3

Станом на 7.00 понеділка, 10 серпня, в районі проведення операції Об'єднаних сил ситуація залишається контрольованою, втім у неділю, 9 серпня, зафіксовано 4 постріли зі строни противника.

Про це повідомили в пресслужбі штабу операції Об'єднаних сил.

Йдеться про те, що в неділю, 9 серпня. збройними формуваннями Російської Федерації 4 рази було порушено домовленості Тристоронньої контактної групи. 2 ворожі провокації зі стрілецької зброї зафіксовано біля Новозванівки та Мар’їнки. Неприцільні постріли не несли загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.
Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

У Штабі ООС також додають: вчора відмічено ще два порушення противником домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках ТКГ. Зокрема, поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Трудівське ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів.

«Також на Приазов’ї, зафіксовано проліт БПЛА російського виробництва типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Наші засоби радіоелектронної боротьби негайно подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 27 липня, у зоні бойових дій на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню, втім бойовики зі сторони загарбників, уже кілька разів порушили перемир’я. Унаслідок цього, у Львові, Києві та інших містах відбулися акції, спричинені початком чергового «режиму тиші» на Донбасі, що стало забороною українським військовим відповідати на атаки та обстріли бойовиків на Донбасі через запроваджений черговий «режим повного припинення вогню».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: