Львів готується взяти чергову позику

IMG_2647

Виконавчий комітету Львівської міської ради погодив проведення конкурсу на визначення андеррайтера для випуску облігацій внутрішньої місцевої позики.

У мерії кажуть, що мета запозичення — залучення коштів для фінансування об'єктів транспортної інфраструктури, доріг та інженерних об'єктів.

«Ми вже в цьому році два рази проводили конкурс андеррайтера, випустили вже дві серії і місто отримало 600 млн грн. Пропонується ще третій етап — це серія „L“. Там аналогічні умови конкурсу, що й були по перших двох випусках. Конкурс відбудеться 25 серпня, для того, аби ми могли отримати кошти у жовтні, якщо буде визначений андеррайтер», - пояснив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук.

Як додав заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків, ці кошти місто отримує за вигідними умовами. Вони необхідні для продовження фінансування ремонту великих доріг у Львові.

«Частину з них ми отримали в кінці минулого року, і у планах — отримати 900 млн грн цьогоріч. Ці гроші беруться під дуже хороший відсоток, сьогодні він становить 8,5% у гривні, таких відсотків не має жодне місто в Україні, і, напевне, жодна юридична компанія. Це дуже хороші умови. Це є третя серія, тому що двічі по 300 млн грн місто вже у цьому році отримало, і останній транш — 300 млн — запланований на осінь. Зараз ми за це голосуємо для того, щоб мати можливість здійснювати і продовжувати ремонтну кампанію по дорогах у місті Львові», - заявив Геннадій Васьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: