Міжнародні донори зібрали 253 млн євро допомоги Бейруту

ruka-e1522938598539

Міжнародна конференція донорів зібрала 252,7 мільйона євро на допомогу Лівану, який переживає гуманітарну кризу через нещодавній вибух у порту.

Про це повідомило DW з посиланням на оточення президента Еммануеля Макрона, який головував на організованій Францією і ООН онлайн-конференції.

Так, обсяг фінансової допомоги, що надається Парижем, складе 30 мільйонів євро. У свою чергу міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що допомога ФРН для «подолання великого лиха, яке зараз відбувається в Бейруті», складе 20 мільйонів євро.

«Мене вразило, скільки країн готові допомагати Лівану», – заявив Маас в ході конференції.

Президент США Дональд Трамп також пообіцяв Бейруту подальшу підтримку, але суму поки не назвав.

Крім того, очікується, що Європейський Союз надасть Лівану 63 млн євро допомоги.

За оцінками ООН, на надання медичної і продовольчої допомоги, а також будівництво нового житла для майже 300 тисяч жителів Бейрута, які залишилися без даху над головою, необхідно витратити 116,9 млн доларів.

Нагадаємо, у вівторок, 4 серпня, в результаті потужних вибухів у порту Бейрута загинуло 135 осіб, ще близько 5 тисяч отримали травми. Серед серйозно постраждалих у результаті вибухів у Бейруті є українець — 32-річний Вільям Азар.

За попередньою інформацією, вибухнули 2,7 тисячі тонн нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігали в порту без дотримання заходів безпеки. У результаті руйнувань більш як 300 тисяч жителів Бейрута змушені залишити свої домівки. Губернатор Бейрута Марван Аббуд заявив, що збитки від вибуху у порту може збільшитись до 15 мільярдів доларів. Судно належало російському бізнесменові Ігорю Гречушкіну.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: