На Львівщині лікарням, які прийматимуть хворих на COVID-19, не вистачає коштів

koronavirus
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Центр легеневого здоров’я та обласна інфекційна лікарня потребують дофінансування по медичних пакетах на надання допомоги хворим із коронавірусною інфекцією.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови ЛОДА Іван Собко, передає ІА Дивись.Info.
За його словами, ці два заклади беруть на себе найважчих пацієнтів області, але їм не вистачає коштів на коштовні медикаменти та кисневе забезпечення.

«Ми з обласного бюджету стараємось дофінансувати, знайти 158 мільйонів гривень, щоб допомогти з медикаментами, киснем та засобами захисту для основних двох лікарень, які беруть на себе найважчих пацієнтів», – розповів Іван Собко.

Він додав, що із суми, яка виділяється  НСЗУ головним лікарям цих закладів важко сформувати бодай місячний запас засобів індивідуального захисту і медикаментів.

Відтак, голова ЛОДА Максим Козицький підписав чергове розпорядження про виділення 580 тисяч на медикаменти й кисень та дорогі антибіотики для інфекційної лікарні.

За словами Івана Собка, що лікування важкого хворого на Covid-19 на день вартує від 3 до 5 тисяч гривень. Відтак, Центру легеневого здоров’я бракує орієнтовно по мільйону гривень дофінансування щомісяця.

«Директор Центру Любомир Рак розповідає, що ще три місяці тому кожен другий пацієнт не потребував кисню. Тепер уже потребує кожен – або кисневу маску, або ШВЛ. Раніше йому вистачало однієї бочки кисню на місяць, на три тижні, зараз йому вистачає на три доби», – розповів Іван Собко.

За його словами, міністерство перегляне фінансування закладів по «ковідних» пакетах.

Тим часом на Львівщині кількість ліжок для приймання хворих на Covid-19 планують збільшити до 3,5 тисяч.

За словами Івана Собка наразі хворих приймають 16 лікарень.  Хворих на Covid-19 також почне приймати Жидачівська ЦРЛ, яка зможе прийняти до півсотні інфікованих. Загалом планується залучити ще 6 закладів.

«Це 4-та і 5-та лікарні Львова, буська, золочівська, червоноградська лікарні, в якщо стрийський «кущ» не буде справлятися, то доведеться залучити лікарню ще й там», - розповів Іван Собко.

Наразі на Львівщині є 2400 ліжкомісць.

За даними ЛОДА, станом на 11 серпня у Львівській обласній інфекційній лікарні лікують 198 пацієнтів, а в Центрі легеневого здоров’я – 176. Стан пацієнтів важкий або дуже важкий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: