За участь в акції протесту під посольством Білорусі Кольченку присудили 40 годин виправних робіт

630_360_1458920669-9201 (1)

Колишньому політв’язню Олександрові Кольченку суд присудив 40 годин виправних робіт за участь в акції протесту під посольством Білорусі у Києві.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив теж колишній бранець Кремля, режисер Олег Сенцов.

«Сашкові Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі сьогодні присудили 40 годин виправних робіт. Я вчора пізно вночі повернувся додому і, мабуть, ще не прокинувся. Ми що, вже живемо у Росії чи у Білорусі? Відкритий суд, на який не пустили нікого з преси. Міліцейські (це не помилка друку) брехливі протоколи, які не відповідають дійсності, зафіксованій на відео. Суддя, яка ідентифікувала Сашка та точно знала, кому виносить вирок. І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за спротив співробітникам міліції (це знов не помилка друку). Це гнила правоохоронна і судова система, яку ніхто не реформував та не планує реформувати показує своє справжнє обличчя і вже не ховається. Уся проросійська та екс-регіональна шваль проштовхує реванш, продовжуючи дискредитувати патріотів та активістів. Але вони дуже помиляються стосовно нашого терпіння!» – написав Олег Сенцов.

А також він опублікував документи, на підставі яких Олександрові Кольченку було винесено вирок і відео затримання.

Відео: Стас Юрченко "Грати"

Нагадаємо,  Олександр Кльченко – активіст лівих організацій Криму й України, анархіст, антифашист. Заарештований російською окупаційною адміністрацією Криму в 2014 році за звинуваченням в антиросійській діяльності, 2015 року отримав вирок від російського суду, в вересні 2019 року звільнений в результаті обміну та повернувся в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: