Понад 30% куплених через Prozorro авто – машини для сільських медиків

630_360_1470296894-2768

За 7 місяців 2020 року державні структури придбали 889 автомобілів Renault, з яких 733 — Renault Duster. Понад половину таких авто купили для сільських амбулаторій.

Renault — найпопулярніша марка автомобілів серед державних замовників.

У 2020 році через Prozorro було придбано 1212 легкових автомобілів на понад 627 мільйонів гривень.

Минулого року державні структури не жалкували грошей на дорогі автівки, зокрема купували багато Toyota Camry і різних Lexus. Цьогоріч для своїх автопарків державні служби переважно купували бюджетні автомобілі.

Друга за популярністю марка автомобілів серед державних замовників — Mitsubishi. Через Prozorro придбали 44 машини Mitsubishi. 20 з них — патрульні автомобілі підвищеної прохідності спеціального призначення на базі Mitsubishi L200, які придбала @Державна прикордонна служба.

Автомобілі Fiat треті за обсягом продажів через Prozorro. За 7 місяців 2020 року державні замовники купили 38 автівок цього виробника. Найпопулярніша модель —  Fiat Doblo (26 автомобілів). Її здебільшого купували комунальні підприємства.

Преміальні авто цього року купували значно рідше ніж минулого. Напевно, пандемія COVID-19 внесла свої корективи.

Детальніше — у матеріалі фахівця з публічних закупівель Ярослава Пилипенка.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro. Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: