ТЕЦ Дубневичів: НАБУ оголосило нові підозри

116748-1_large

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у заволодінні газом НАК «Нафтогаз-України» Новороздільською та Новояворівською ТЕЦ (кінцеві бенефіціари брати Ярослав і Богдан Дубневичі) п'яти особам, яких вже обвинувачують в аналогічній справі.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«11 серпня детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили п'ятьом особам про підозру у заволодінні природним газом в особі НАК «Нафтогаз України» вартістю понад 729,8 млн грн. Це – другий епізод вчинення цими особами аналогічного злочину у попередній період: справа щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн слухається у суді з грудня 2019 року. Таким чином загальна сума розкрадань за двома епізодами становить понад 2,1 млрд грн», – інформують у бюро.

За даними «Слово і діло», серед підозрюваних ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк. За версією слідства, вони уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню. Для здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав ТЕЦ газ за суттєво нижчими від ринкових цінами.

Читайте також: Екснардепа Дубневича госпіталізували з коронавірусом

Внаслідок цих дій прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5% закладених в тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Таким чином, на переконання детективів НАБУ, ТЕЦ отримали надприбутки, порівнянні з розміром збитків, завданих НАК «Нафтогаз України» внаслідок реалізації корупційної схеми.

Відповідно до висновків експертиз, у 2016-2017 роках учасники злочину організували заволодіння 151,8 млн куб. м природного газу на користь ТзоВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ «Енергія — Новояворівськ». Внаслідок цього НАК «Нафтогаз України» завдано збитків у розмірі 729,8 млн грн.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування у справі Дубневича

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: