Цьогоріч в Умані не заборонили паломництво хасидів

uman-800x450
Цьогоріч у вересні в Умані очікують від 5 до 10 тисяч паломників

Традиційне масове паломництво до Умані у зв'язку з святкуванням Рош га-Шана (Нового року за іудейським календарем) вже ж відбудеться у вересні 2020 року. Цьогоріч очікується від 5 до 10 тисяч хасидів.

Про це міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов повідомив у своєму Telegram-каналі за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Одним із ключових питань, що обговорювались, було плановане у вересні 2020 року масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умань Черкаської області для святкування Рош га-Шана (Нового року за іудейським календарем). Цього року очікується від 5 тис. до 10 тис. віруючих хасидів. Враховуючи епідемічний стан в Україні, це викликає велике занепокоєння як в Україні, так і у Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль», - написав Немчінов.

За його словами, державна комісія доручила Міністерству закордонних справ підсилити комунікацію з інформування іноземних громадян щодо обмежень, що діють в Україні. Водночас Міністерству внутрішніх справ доручено підсилити та забезпечити безпеку під час святкування Рош га-Шана, а Державній прикордонній службі розробити пам'ятку перебування в Україні та роздавати при перетині українського кордону. Також інформувати про можливу заборону на в’їзд до України на декілька років у разі порушення карантинних обмежень.

Раніше мер Умані Олександр Цебрій заявив, що через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 у 2020 році паломництво хасидів не відбудеться.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: