В Україні вже беруть іпотеку під 10%, - Зеленський

Neruhomist33

Президент Володимир Зеленський заявив, що програма іпотеки під 10% річних реалізується вже зараз.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

«Ми боролися протягом року. На це працювали і уряд, і Офіс президента, і Національний банк, інші банки. Зараз є домовленості, і вони вже втілюються в життя — зараз іпотека знижена. У деяких банках — іпотека під 10%. В цілому була головна задача: якщо іпотека 10% — ми дійсно допоможемо людям, які зможуть дозволити собі покупку житла», - сказав Зеленський.

За його словами, високі процентні ставки по кредитах на житло створюють значне навантаження на бюджет родини, адже майже весь заробіток доводиться віддавати банку.

«Є складнощі, я знаю. Вони пов'язані з обліковою ставкою Національного банку і з інфляцією. Але всі ці складності — технічні, всі вони з часом будуть нівельовані. Зараз найголовніше — вже є сигнал і приклади: люди можуть і беруть іпотеку під 10%», - заявив президент.

За інформацією заступника керівника Офісу президента Юлії Ковалів, за перший місяць роботи програми доступної іпотеки під 10% загальний обсяг наданих позик склав 75 млн грн (більше 200 іпотечних кредитів). В Офісі президента прогнозують, що до кінця року іпотечний портфель банків може скласти не менше 3 млрд грн.

Читайте також: Щоб платити іпотеку в Україні, треба торгувати наркотиками або зброєю, — Гончарук

Раніше перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що 2020 рік повинен стати «роком повноцінного відновлення іпотечного кредитування».
Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що ставки по іпотеці знизять до 10% річних вже у вересні 2020 року

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: