Заборона на продаж піротехніки та відновлення доступу в інтернет: як минула ніч у Білорусі

546d728a-7afc-4f6e-ae33-30ec3b7630db
Фото: TYT.BY

Третій день поспіль у Білорусі тривають акції протесту громадян, які не згодні із результатами виробів і яким набридла фальсифікація та тотальна антидемократія.

Третій день поспіль у Білорусі тривають акції протесту громадян, які не згодні із результатами виробів і яким набридла фальсифікація та тотальна антидемократія: вшосте за виборах посаду глави держави обіймає Олександр Лукашенко.

З кожним днем ситуація все частіше виходить з-під контролю, а травмованих білорусів стає все більше: по вулицях міст лунають вибухи, чути крики та удари, які силовики завдають активістам.

Відомо, що на мітинги збирають після робочого дня, аби не паралізовувати рух. Наймасштабніші протести розгортались у Мінську, в мікрорайоні Серебрянка. За інформацією ЗМІ, там пролунало кілька пострілів і було чути вибухи. Як повідомило «Радіо Свобода» левова частка мітингарів перебувала біля метро «Пускінська». У Серебрянці пролунало кілька потужних вибухів: понад пів тисячі активістів вступали в сутички із силовиками.

Люди залишають квіти перед метро. «Це не нормально, що повинні гинути люди».

TYT.BY

Довкола міста будують барикади, летять перші коктелі Молотова, на постріли полісменів, народ відповідає феєрверками. Про це оперативно інформує «Белсат».

Силовиків у Білорусі набагато більше, аніж мітингарів

У Білорусі проблеми з інтернет-зв'язком: інформацію можна оприлюднювати завдяки телеграм-каналам, а журналістів, які працюють на місці подій, б'ють  силовики та відбирають флешкарти із фото- і відеозаписами. Відповідне відео оприлюднили очевидці: там видно, як ОМОнівці накидаються на чоловіка в желеті з надписом «преса».

Близько до опівночі пролунали вибухи на «Кам'яній гірці»: активісти закидали камінням автівку ДАІ, що спричинило агресію зі сторони силовіків, розпочався штум: людей затримала, передає «Єврорадіо». Ці ж підрозділи затримують людей та б'ють щосили ногами та резиновими палицями.

«Наша нива» передає, що ОМОНу вдалось розігнати левову частку мітингарів у самому Мінську та по вулиці Дзержинського, де й відбувались активні протистояння.

Загинуло двоє людей, кілька десятків поранені та перебувають у лікарнях. Родичі щоденно телефонують у структури, дізнатись, чи щось відомо про їхній родичів.

Зараз відомо, що з середи, 12 серпня, у Білорусі діє заборона на продаж піротехніки. За повідомленням TYT.BY відповідне рішення ухвалили постановою Кабінету Міністрів. Також зранку відновлено доступ до інтернету: користувачі дописують у месенджерах, Viber, WhatsApp, Twitter, Instagram. Окрім цього, можна заходити в пошуковики, а білоруські журналісти можуть користуватись джереласми інформації, зокрема, інформагенції ТАСС (Росія) та The New York Times.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: