СБУ викрила «схеми» заниження вартості імпорту на мільйони гривень

6cc3a1b7a72ad3af6ad4bc5fe2f3f9c8

Служба безпеки України викрила низку вітчизняних компаній експресдоставки на багатомільйонному ухиленні від сплати митних зборів та платежів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними досудового слідства, кілька ключових операторів ринку протягом 2017-2020 років нелегально ввозили в Україну високоліквідні товари під виглядом експрес-відправлень. Йдеться, зокрема, про імпорт електронної техніки, брендового одягу та аксесуарів, вартісних автозапчастин.

Аби уникнути розмитнення вантажу, перевізники вносили до товарно-супровідних документів недостовірні відомості щодо його найменування і ціни, а також ввозили товар дрібними партіями. За попередніми підрахунками, внаслідок таких дій лише у 2019-2020 роках державний бюджет недоотримав 27 мільйонів гривень обов’язкових платежів.

Зазначається, що черговий незаконний трансфер з-за кордону оперативники спецслужби виявили напередодні в аеропорту «Бориспіль». У митній зоні летовища затримано партію незадекларованих товарів з Азії на понад 300 тисяч доларів.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 КК (ухилення від сплати податків, зборів), правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та в офісах фігурантів справи в Києві.

Під час слідчих дій вилучено документацію та електронні носії, що містять інформацію про фінансово-господарські операції, печатки юридичних структур та фізичних осіб, ймовірно задіяних в оборудках, та понад 1,3 мільйона гривень.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: