У Львові заборонили роботу магазину з алкоголем

IMG_4684

Виконавчий комітет Львівської міської ради заборонив діяльність закладу торгівлі алкогольними напоями на вул. Широка, 66, що працював у житловому будинку.

Виконком також доручив Залізничній райадміністрації забезпечити проведення демонтажу неправомірно встановлених на ділянці сходів.

«У ході обстеження з’ясувалось, що за однією адресою, в одному житловому будинку здійснюється торгівля алкоголем одразу із трьох об'єктів. Перший -  квартира № 33, стосовно якої не надавалося дозволів на переведення її із житлового фонду у нежитловий фонд. Ця квартира була перереєстрована нотаріусом у Дніпропетровській області і стала нежитлом. Відповідно, також там встановлені сходи без жодних дозвільних документів. Поруч також є об'єкт, який переобладнаний під торгівлю алкоголем з житлової квартири з іншої сторони житлового будинку. А також навпроти входу в будинок існує мала архітектурна форма, у якій здійснюється торгівля алкоголем — вона має доволі невелику площу і чітко зорієнтовану торгівлю в одному напрямку. На час підготовки цього рішення у нас була інформація тільки про квартиру № 33, ми пропонуємо заборонити діяльність та демонтувати незаконно встановлені конструкції, а також юридичному департаменту звернутись з позовом до суду про скасування незаконної державної реєстрації», - розповіла директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Міський голова Львова Андрій Садовий, заявив що планує робочий виїзд за цією адресою.

«На першому поверсі – два магазини з алкоголем, а навпроти – стоїть МАФ, який теж продає алкоголь. Це такий "п’ятачок", де увечері збираються охочі випити з усього району. Як мешканці мають себе почувати? Ми трошки затягнули з тим рішенням, поки отримували всі відповіді від інстанцій. Я дав слово, що ми це вирішимо. Це безпрецедентно, що нотаріус у Дніпропетровській області приймає рішення, що можна перевести житло у нежитло. Я прошу матеріали по цьому нотаріусу скерувати в усі правоохоронні органи. Треба знайти юридичні підстави, щоб цю діяльність там припинити. Треба припинити діяльність у цьому МАФі і демонтувати його. Людей потрібно звільнити від цього геноциду, в якому вони живуть. Наступного тижня я туди планую робочий виїзд», - заявив міський голова.

Для заборони діяльності МАФу, а відтак – його демонтажу, за словами Гелени Пайонкевич, юридичний департамент ще готує необхідні документи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: