Як у Львові виглядатимуть контейнери для збору органіки (фото)

IMG_4684

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив стандарти зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки

У п'ятницю, 14 серпня, .

Рішенням виконкому затверджуються зразки зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки в коричневому кольорі та у трьох розмірах — місткістю 0,12 м3, 0,24 м3 та 1,1 м3.

«Ми говоримо про єдиний стандарт по всьому місту для контейнерів по збору харчових та садових відходів. Це має бути коричневий контейнер 120, 240 та 1100 літрів», - пояснив директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

Також рішенням передбачено, що контейнери повинні бути пристосовані для механічного розвантаження та мати стійке дно і кришку. Оснащення має передбачати малошумні колеса та систему природної вентиляції. Зокрема, необхідна інтегрована накидна сітка для висушування. Ці елементи мають дозволяти провітрювати відходи від рівня кришки по всій ємкості. Це дозволить зменшувати об'єм органіки, її масу та значення РН, шляхом висихання. Тим часом подвійне дно дасть змогу відокремити основну фракцію відходів від рідин, що стікають на дно контейнера.

«Нам треба максимальну кількість органіки переробляти і мати компост для сільського господарства. Таким чином ми зменшуємо навантаження на перевізників з вивозу ТПВ», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Тим часом контейнери місткістю 0,24 м3 та 1,1 м3 можна використовувати для збору органіки лише в місцях значного її утворення, що потребують вивезення великої кількості таких відходів.

Нагадаємо, у рамках пілотного проєкту з роздільного збору органіки, передбачається, що до кінця року у всіх районах Львова будуть розміщені коричневі контейнери з відповідним маркуванням для органіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: