Завтра стартує прийом заявок на Громадський бюджет Львова

2020-08-14 17.55.27 www.lvivrada.gov.ua d4afff3de3b3

У суботу, 15 серпня, розпочинається прийом заявок на 5-ий ювілейний сезон Громадського бюджету Львова.

Подавати ідеї, як змінити життя у своєму дворі, вулиці, районі за кошти міського бюджету, мешканці зможуть традиційно до 15 вересня.

Заступник начальника управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, начальник відділу громадського партнерства Орест Файфурка схарактеризував особливості Громадського бюджету Львова 2021. Основною з них є те, що подавати проєкти громадського бюджету зможуть всі мешканці Львівської ОТГ.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

«Проєкти можуть подавати не лише ті, хто офіційно зареєстрований у місті, а й ті, хто працює, навчається, володіє нерухомістю у Львові, а також ті, хто були народжені у Львові. Додам, що відтепер ці пункти  розповсюджуються на Львівську ОТГ. Авторам слід пам’ятати, що громадський бюджет – не для егоїстів, а в ньому перемагають згуртовані колективи. І тому важливо обговорити свої ідеї зі сусідами, шукати однодумців і формувати команди.  Платформа, яка використовується для подачі проєктів – зручна, дає багато технічних можливостей. Усе зроблено для того, аби автори могли якісно зобразити свій проєкт - завантажити фото, ілюстрації, додати відео, посилання на групу проєкту у Фейсбуці тощо. Також нагадаю, щоб подати малий проєкт – необхідно зібрати 15 підписів, щоб подати великий проєкт – 50 підписів», - зазначив Орест Файфурка.

Додамо, що цьогоріч у місті реалізовують 55 проєктів-переможців Громадського бюджету 2020. Від початку року вже завершили реалізацію 9 проєктів.

Відповідно до результатів голосування, до фінансування за кошти спеціального фонду міського бюджету Львова у 2020 році рекомендовано 55 проєктів на загальну суму 46 756 421 грн: 7 великих — на суму 19 075 127 грн та 48 малих — на суму 27 681 294 грн.

Нагадаємо, що минулого року участь у Громадському бюджеті 2020 взяли 100 726 львів'ян, які віддали понад 150 тисяч голосів. У результаті місто отримало новий рекорд за кількістю голосів, перевищивши у 5 разів кількість від старту Громадського бюджету у 2016 році.

Відтак за проєкти Громадського бюджету Львова проголосувало 103 726 мешканців міста. А це — 13,8% від всього населення Львова, що є рекордом для України.

Зі станом реалізації проєктів можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: