Добірка рецептів із сезонними продуктами серпня

serpen
Фото: Всвіті

У серпні вже достигають перші продукти нового врожаю, адже до осені залишилося недовго. Насолоджуємося свіжими фруктами та овочами й готуємо страви із сезонними продуктами серпня. 

У серпні вже достигають перші продукти нового врожаю, адже до осені залишилося недовго. Насолоджуємося свіжими фруктами та овочами й готуємо страви із сезонними продуктами серпня.

Всвіті зібрали рецепти страв із кавуном та динею, виноградом та яблуками. А, також, з баклажаном, червоним перцем, кукурудзою й медом.

1. Яблука та виноград

Фруктовый салат с йогуртом, пошаговый рецепт с фото

У серпні з’являються ранні та солодкі яблука. У них багато вітаміну С, В і А. Також, достигає місцевий виноград. Такі продукти сприяють очищенню крові та загалом добре впливають на стан шкіри. Що з ними приготувати?

Фруктовий салат

Візьміть 2 яблука та 200 г винограду, 1 банан і 100 мл нежирного йогурту без цукру. Яблука очистіть та натріть на тертці. Банан наріжте кільцями, а виноградини розріжте навпіл. Змішайте всі фрукти та залийте йогуртом.

Слойки з фруктами

Візьміть 50 г масла вершкового, 100 г винограду та 1 велике яблуко. Листкове тісто — 1 пластинку, мед за смаком та трохи лісових горіхів.

Тісто поставте розмерзатися, виноградини розріжте навпіл, а яблуко наріжте тонкими смужками. Вершкове масло розтопіть та змішайте з медом.

На деко викладіть пергаментний папір, поставте пічку розігріватися до 180 градусів. На папері розріжте лист тіста на 4 або 6 частин, покрийте медом та маслом. Покладіть у середину яблука з виноградом та сформуйте тісто в маленькі кошики або конверти. Горіхи подрібніть та посипте ними слойки. Впікайте десерт у пічці орієнтовно 20 хвилин.

2. Рецепти на основі дині

8 простих салатів із динею, які можна приготувати за 10 хвилин ...

Диня солодка, але цукор у ній легко засвоюється. Також, вона багата на фолієву кислоту та вітамін С, містить натрій та залізо, що корисно для крові. Що свіжого з нею приготувати?

Салат із динею та домашнім сиром

Візьміть 50 г шпинату, 100 г стиглої дині та 100 г розсипчастого домашнього сиру. Також, 1 по 1ч.л олії оливкової та лимонного соку, дрібку солі.

Шпинат промийте, просушіть та трохи подрібніть руками. Олію, сіль та сік лимона ретельно змішайте та полийте цим соусом шпинат. Перекладіть шпинат у соусі в глибоку тарілку, додайте дрібні шматочки очищеної дині та перемішайте. Зверху посипте салат домашнім сиром, та ще раз легенько перемішайте руками.

Коктейль із білим вином

Візьміть 400 г дині м’якої та стиглої, пляшку білого сухого вина. Гілочку свіжої м’яти, 50 мл рому та по 10 г меду й лимонного соку, трохи льоду.

Наріжте м’яту — перетріть її з медом, соком лимона та залийте ромом. Почистьте та наріжте кубиками диню, залийте її ромовою сумішшю та дайте настоятися.

Вино збийте з динею та іншими компонентами до однорідної маси, потім додайте лід та ще трохи збийте.

3. Молода кукурудза

Як варити кукурудзу правильно: корисні поради

Крім вітамінів С та В, кукурудза містить фосфор, йод, калій, мідь. Вона додає бадьорості організму. Пропонуємо запекти її в духовці, використовуючи різні варіації маринадів. Можна запекти з часником, прованськими травами та олією. З вершковим маслом, кінзою та лимонним соком. З томатним соусом, часником та гострим перцем. З медом, соєвим соусом та гірчицею. Варіантів ще більше і їх можна поєднувати.

Візьміть маринад, який більше подобається та покрийте ним качани молодої кукурудзи. Зразу застеліть деко фольгою й робіть це на ній, щоби соус не стікав у посудину. Заверніть у великі шматки фольги качани та запікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів. Можете виделкою чи ножем перевіряти готовність — виймайте, кори зерна кукурудзи стануть м’якими.

4. Червоний солодкий перець

Перець при діабеті цукровому 2 типу: чи можна болгарський, гострий ...

Свіжий перець відомий високим вмістом вітаміну С, його можна додавати в салати чи їсти просто так, як закуску. Можна замаринувати в соєвому соусі, олії чи з лимонним соком. Ми пропонуємо варіант фаршированого перцю на сніданок:

Візьміть 100 г уже відвареного звечора рису та 1 великий червоний перець, 20 г шпинату та 2 яйця. Спеції: сіль, перець червоний сушений, куркума, сушений часник. Трохи рослинної олії та зеленої цибулі, 1 ст.л сметани нежирної.

Перець розріжте навпіл та почистьте. Шпинат дрібно наріжте, змішайте його із сирими яйцями, рисом, сіллю й іншими спеціями. Помістіть цю рисову начинку в половинки перцю, змащені всередині та зовні олією. Поставте на деко та випікайте 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Поки змішайте сметану з часником, сіллю та дрібно нарізаною цибулею. Коли перець приготується — полийте його цим соусом і зразу смакуйте стравою.

5. Свіжий кавун

Сам собою солодкий та соковитий кавун — це вже чудовий десерт. Ним можна буде посмакувати ще до кінця серпня та протягом вересня. А поки на вулиці ще спекотно — можна приготувати з кавуном коктейль:

Візьміть 500 г кавуна та 500 мл рожевого вина, декілька листочків базиліка та 1 ст.л лимонного соку, склянку льоду. Подрібніть у пюре разом: базилік, сік, лід та кавун. Залийте все холодним рожевим вином та розливайте в келихи — буде смачно!

6. Баклажан на грилі

Баклажаны на мангале - пошаговый рецепт с фото. Автор рецепта ...

Поки в нас ще літо — треба встигнути наготувати смачних страв на грилі. Особливо, баклажан, приготовлений таким способом, смакуватиме найкраще.

Візьміть 2 баклажани, 1 ч.л меду та 100 мл соєвого соусу, 1 зубчик часнику та дрібку солі. Також, 100 г волоських горіхів, 1 свіжий томат, 1 ч.л гірчиці та трохи зеленої цибулі.

Соєвий соус змішайте з пюре часнику, сіллю та медом. Наріжте баклажан кільцями або смужками та замаринуйте в цьому соусі. Ставте розігріватися гриль.

Поки баклажан маринується, подрібніть горіхи та підсмажте їх на сухій пательні. Помідор наріжте дрібними кубиками, подрібніть цибулю та змішайте їх із гірчицею.

Підсмажте шматочки баклажана до легкої золотистої скоринки та викладіть на тарілку. Розподіліть на нього помідор із гірчицею. Зверху присипте смаженими горіхами.

7. Страви зі свіжим медом

Свіжий, щойно зібраний мед — це окремий вид задоволення. Нагрівати його не бажано, тож краще додавайте мед у свіжі салати, робіть на його основі соуси. Заміняйте медом цукор: у коктейлях, лимонадах, десертах.

Можна полити свіжим рідким медом печені яблука чи додати його до замороженого банана, щоби зробити солодке домашнє морозиво. Поливати ним сирники, солодку запіканку чи млинці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: