Лукашенко зібрав свій "антимайдан" та обіцяє реформи вже "завтра"

image
Фото: БелТа

У неділю в Мінську проходить провладний мітинг на підтримку президента Лукашенка. За даними медіа, на нього централізовано звозять бюджетників і силовиків.

Паралельно у білоруській столиці пройде опозиційний марш солідарності, повідомляє ВВС Україна.

Також напередодні Олександр Лукашенко заявив про готовність російського президента Путіна "надати всесторонню допомогу щодо забезпечення безпеки" у Білорусі.

Фінансується з бюджетних коштів.

"На мітингу зберуться всі ті, кому дорога Батьківщина, хто проти розділу країни на два протиборчі табори. Загалом, з нами - вся конструктивна Білорусь!" - йдеться у повідомленні.

Користувачі публікували відео з величезними колонами автобусів, що прямували до міста. Білоруси повідомляють, що бюджетників звозили на мітинг примусово.

Пізніше Олександр Лукашенко виступив на мітингу в Мінську на площі Незалежності, де зібралися його прихильники, пише УП.

"Ви просили мене, зовсім молоду, недосвідчену людину, відвести народ від прірви. Ми це зробили! Я не прихильник вулиць і площ. Я не прихильник мітингів... Але на жаль, це не моя провина, що мені довелося покликати вас на допомогу", - сказав Лукашенко.

«Ми побудували з вами, попри всі складнощі, попри всі недоліки, красуню-країну. Кому ви її вирішили віддати? Якщо хтось хоче віддати країну, навіть коли я буду мертвим, я цього не дозволю», – сказав глава держави.

Протести в Білорусі. Багатотисячна колона йде до Будинку уряду ...

Лукашенко також заявив, що у нього вийшло побудувати "суверенну незалежну державу". Виконуючий обов'язки президента Білорусі звернувся до своїх противників, які проводять масові акції по всій країні: "Ви хочете реформ? Скажіть Яких! Завтра почнемо!".

ТСН повідомляє, що паралельно з цим, прихильники Світлани Тихановської проводять масштабний марш "За свободу".  Вони йдуть проспектом Незалежності до стели "Мінськ - місто-герой".

Головні вимоги протестувальників - невизнання результатів президентських виборів у Білорусі 9 серпня, де перемогу ніби здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко.

У цей час масові акції протести відбуваються і в інших білоруських містах. За оцінками журналістів, у Мінську вийшли десятки тисяч людей. За підрахунками деяких - понад сто тисяч. Протестувальники продовжують сходитися.

Стало відомо про першого білоруського дипломата, який висловився на підтримку протестів. Білоруське видання "Наша Нива" поширило звернення посла Білорусі в Словаччині Ігоря Лещені.

"Як і всі білоруси, я - в шоці від історій про тортури і побиття громадян моєї країни", - говорив дипломат на відео.

Дипломат завив, що підтримує білорусів, які вийшли на вулиці і що вони вистраждали право бути почутими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: