Протести у Білорусі: Путін готовий надати Лукашенку військову допомогу

a7a7289-1
Фото: УП

Росія при першому запиті білоруської влади надасть "всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Білорусі".

Про це повідомляє УП з посиланням на білоруське видання БЕЛТА.

У суботу, 15 серпня, на нараді у Центрі стратегічного управління в Міноборони Білорусі Лукашенко розкрив деталі своєї розмови з Володимиром Путіним.

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Якраз ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало - абсолютно обізнаний в тому, що відбувається. І ми з ним (Володимиром Путіним - УП) домовилися: при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь".

Раніше Олександр Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні.

Лукашенко заявив, що його "противники" розгойдують ситуацію на промислових підприємствах, а страйкуючих робітників потрібно звільняти.

Про це він сказав в ефірі телеканалу СТВ, передає Укрінформ.

"Якщо буде працювати економіка, в сотий раз повторюю: ніякі політичні чвари і гри нам не страшні. Це розуміють і наші противники. Тому вони взялися розхитувати ситуацію в трудових колективах", - заявив Лукашенко.

"Ще раз повторюю: нікого не вмовляйте. Всі розуміють, що відбувається. Якщо робоча людина, яка в принципі поза політикою, рветься кудись на площу щось демонструвати, - він не робочий. Підуть - нехай йдуть. Слухайте, у нас надмірна чисельність на МТЗ, МАЗі, БелАЗі - всюди. Нехай ідуть. Але на заводах їм після цього місця бути не повинно", - сказав він.

Протести в Мінську \ REUTERS

Лукашенко також заявив, що страйки на промислових підприємствах - "ніж у спину".

"Що це за підходи такі? Президент, уряд, всі ми карячимося, щоб в це найтяжчий час хоч якусь нормальну хоч трохи зарплату мали. Працюють підприємства, надаємо колосальну допомогу цим підприємствам. І що? Ніж в спину?" - сказав він.

УНІАН нагадує, що 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%. Тисячі жителів Білорусі, не згодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення із силовиками. Також з 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк. З ночі 9 серпня, за даними МВС Білорусі, в різних містах країни були затримані майже 7 тис. учасників акцій. 13 серпня ввечері затриманих почали випускати з ізоляторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: