Замість мінімального штрафу - кримінальна відповідальність: на Львівщині жінка спробувала відкупитися від патрульних

олвраловірларл
Фото: патрульна поліція

Вчора, близько 10-ї години ранку, біля стаціонарного поста поліції на автодорозі Львів-Шегині патрульні зупинили автомобіль Nissan Primеra, адже водійка була не пристебнута паском безпеки.

Про це повідомляють у патрульній поліції.

20-річній львів'янці повідомили про її порушення. Поліцейські зайшли у приміщення для оформлення постанови за ч.5 ст.121(Порушення правил користування ременями безпеки) КУпАП.

Вже за мить за ними зайшла мама водійки. 51-річна жінка почала пропонувати неправомірну вигоду аби патрульні не оформляли постанови. Свій вчинок вона пояснила тим, що доньці видали перше посвідчення на 2 роки.

Інспектори одразу повідомили громадянці, що за її дії передбачений кримінал. Вона проігнорувала застереження і поклала 200 гривень під сумку, що лежала на дивані.

Патрульні одразу викликали слідчо-оперативну групу Пустомитівського відділу поліції.

На водійку - порушницю склали адмінматеріал. А її матері тепер загрожує відповідальність за ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

До слова, відповідно до пункту 251 постанови КМУ від 8 травня 1993 року № 340 обмін посвідчення водія, виданого особі вперше терміном на 2 роки, проводиться без складення іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та не вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286(Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ.

У разі, якщо такі порушення були, громадянин обмінює своє посвідчення водія на постійне лише після складення практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: