Служба автодоріг Львівщини за документацію для будівництва об’їзної викладе 3,75 млн

2019-04-19_112955-1280x720

13 серпня Служба автомобільних доріг Львівської області уклала угоду на розроблення документації будівництва північної ділянки об’їзної автомобільної дороги Львова.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

У червні нинішнього року Служба автомобільних доріг у Львівській області оголосила тендер на розроблення документації на попередню кваліфікацію та тендерної документації на закупівлю робіт: «Будівництво північної ділянки об’їзної автомобільної дороги м. Львів» у рамках реалізації проєкту «Розвиток транс’європейської транспортної мережі». Очікувана вартість – 4 мільйони 200 тисяч гривень.

На торги зголосилися дві компанії: ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» та ТОВ «Проектдормісттехнологія». Перша знизила ціну одразу до 2 мільйонів 982 тисяч, друга запропонувала 3 мільйонів 750 тисяч гривень. Однак, незважаючи на суттєву різницю у ціні, переможцем тендеру оголосили ТОВ «Проектдормісттехнологія». Причина – тендерна пропозиція ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» не містить накладеного електронного підпису керівника або уповноваженого підписанта.

У зв’язку з цим ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» звернулася із вимогою до замовника торгів скасувати їхні результати, оскільки Служба автодоріг Львівщини мала розмістити повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей у документації у термін не менший, ніж дві доби до розгляду тендерних пропозицій.

Водночас була виявлена низка невідповідностей у документації ТОВ «Проектдормісттехнологія». Однак тендерний комітет віддав перевагу значно дорожчій пропозиції.

Згідно з даними YouControl, ТОВ «Проектдормісттехнологія» було зареєстроване понад 13 років тому. Основний вид діяльності – діяльність у сфері архітектури. Компанія у рівних частках належить Олександру Реутову, Віталію Поспішному та Денису Рупосову. Директором і підписантом є Олександр Реутов. Статутний капітал – 100 тисяч гривень.

Нинішній рік був вкрай вдалий для ТОВ «Проектдормісттехнологія» щодо отримання державних тендерів. Якщо торік компанія отримала держзамовлень на суму менше 4,5 мільйона гривень, то 2020 року станом на серпень – удесятеро більше – майже 45 мільйонів гривень. Найбільші угоди ТОВ «Проектдормісттехнологія» уклало зі Службою автомобільних доріг в Одеські області (один – на майже 16 мільйонів гривень, другий – понад 15 мільйонів).

Скрін з платформи YouControl.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Україна отримала кредит у 900 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова. А на початку листопада уряд ухвалив рішення про залучення 450 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на будівництво автомобільних доріг в Україні.

Довідка

Північна об'їзна дороги має розвантажити Південний обхід міста Львова, зменшити кількість транзитного транспорту через місто і покращити екологічну ситуацію в регіоні. Дорогу будуватимуть за міжнародні кредитні кошти. Зокрема ЄІБ надасть 80 млн євро. При цьому загальну вартість оцінюють у 250 млн євро. На дорозі передбачено 4 смуги руху, 3 мости, 7 шляхопроводів та 3 естакади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: