У десяти українських областях і Києві не можуть послабити карантин, - МОЗ

карантин4

У одинадцяти українських областях спостерігається найвищий показник нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

У десяти українських областях і столиці Києві спостерігається найвищий показник нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це свідчать показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 17 серпня 2020 року Міністерства охорони здоров'я України.

Таким чином, жорсткі обмеження стосуються Києва, де за останні 14 днів виявлено 70,4 нових випадків інфікування на 100 тисяч населення. На Волині аналогічний показник становить 73,6 випадків, на Житомирщині — 44,1, на Закарпатті — 80,7, у Івано-Франківській області — 137,4 нових лабораторно підтверджених випадків, у Львівській області 86,1, на Одещині — 66,6, на Рівненщині — 125,6, у Тернопільській області 68 випадків захворювань, у Харківській області — 83,3, а на Чернігівщині — 182,2.

Нагадаємо, із 17 серпня в Україні змінила методологію, згідно з якою області поділятимуть на карантинні зони (зелену, жовту, помаранчеву та червону). Відтак, братимуть до уваги завантаженість ліжок у медустановах, кількість нових випадків на 100 тисяч населення і охоплення населення тестуванням. Щочотирнадцять днів скликатимуть державну комісію ТЕБ і НС, на якій ухвалюватимуть рішення щодо посилення або ж послаблення карантину в тій чи іншій області.

Станом на ранок понеділка, 17 серпня в Україні зафіксовано 92 тисячі 820 випадків інфікування COVID-19, а за останню добу у 1464 пацієнтів підтвердили наявність вірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: