У Львові розповіли, як отримати правову допомогу під час карантину

unnamed

Кількість звернень за юридичною допомогу під час карантину збільшилася.

Про це під час брифінгу у Львові розповіла заступниця міністра юстиції України Валерія Коломієць.

«При Мінюсті вже сьомий рік діє безоплатна правова допомога. Люди зіткнулися з правовою невизначеністю. Вони не розуміли, яким чином  можуть піти у  відпустку за власний рахунок, як доглядати дітей, у той час, коли вони повинні працювати, як реагувати на маніпуляції з боку роботодавців»,  - розповіла Валерія Коломієць.

За її словами, безоплатна правова допомога перейшла здебільшого в онлайн-режим.

«Ми приймаємо запити на консультацію через фейсбук-месенджер, чатботів у Telegram та Viber, навіть через Instagram-акаунт, а також електронну пошту. Кілька тижнів тому презентували мобільний додаток «Безоплатна правова допомога», через який можна звернутися до одного з наших юристів і отримати консультацію», - розповіла Валерія Коломієць.

Як додав в.о. начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, що діє на території Львівської, Волинської та Рівненської областей, Богдан Антощук, зараз доступ до відділів управління  обмежений, тому більшість громадян звертаються за консультацією через веб-портал.

В управлінні нагадують, що попри карантин можна скористатися популярною послугою «Шлюб за добу».

«Цей сервіс дозволяє обрати бажану дату та реєструвати шлюб без зайвих зусиль. Для цього вам необхідно звернутися із відповідною заявою до організаторів церемонії у своєму регіоні, після чого обрати зручні дату та час і пред’явити необхідні документи. У Львові є дві локації для таких одружень. Це Шевченківський гай та Арена-Львів. Також можна відгуляти онлайн-весілля. Такі послуги пропонує винниківське комунальне підприємство Подія 24 на 7», -розповів Богдан Антощук.

За час карантину на Львівщині одружилися уже понад дві тисячі пар.

Також діє пілотний проєкт «єМалятко» — комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою можна отримати одночасно близько 10 державних послуг від різних органів влади.

«Видається свідоцтво про народження, присвоюється реєстрційний номер облікової картки платника (ідентифікаційний код платника податків), номер в демографічному реєстрі,  реєстрація місця проживання, Також відразу призначаються призначаються різноманітні соціальні допомоги»,  - розповів Богдан Антощук.

За його словами, порівняно з 2019 роком кількість зменшилася в усіх трьох областях, також зменшилася кількість шлюбів.

«Багато пар переносять свої урочистості через пандемію. Водночас, кількість розлучень, яких за прогнозами мало побільшати – навпаки зменшилася», - розповів Богдан Антощук.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: