Вперше в історії Україна відкликає посла з Білорусі

0d7b4153dba6a6b3101b581ed17b69e21437738043
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкликав з Білорусі посла для консультацій через «неприпустимі дії Мінська».

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Міністр викликав посла Ігоря Кизима до Києва «для оцінки перспектив українсько-білоруських відносин у новій реальності, що склалася, вироблення відповідних рішень з урахуванням усього комплексу факторів».

«Ми вперше в історії вдаємося до такого кроку у відносинах з Білоруссю, і робимо це виключно через неприпустимі дії Мінська», — сказав Кулеба.

«Як ви знаєте, минулої п'ятниці офіційний Мінськ передав затриманих «вагнерівців» до Росії, попри наявність усіх правових та моральних підстав передати їх Україні. Цей крок підірвав довіру між нашими країнами та завдав важкого удару нашим двостороннім відносинам», — пояснює глава МЗС.

Також він нагадав про неодноразові безпідставні обвинувачення Олександра Лукашенка в бік України у недружніх кроках.

Він запевнив, що Україна жорстко захищатиме свої національні інтереси і зазначив, що виклик посла на консультації до столиці - одна із форм дипломатичного реагування, яка застосовується для демонстрації невдоволення політикою чи недружніми діями іноземної держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: