Які свята відзначають 17 серпня (іменини, народні прикмети)

_103064005_a9c76ae3-af82-4725-b2bc-0a756d233726

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 серпня в Україні та світі.

Свята та події 17 серпня

Міжнародний день вдячності чорним котам (#BlackCatAppreciationDay) вже не перший рік відзначають 17 серпня.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

У цей день в 1843 році в американській газеті Saturday Evening Post вийшло оповідання Едгара Аллана По «Чорний кіт»- вкрай похмурий твір, де тварина мстить своєму господареві за вбивство.

«Забобони родом з епохи, коли життя було сповнене невизначеності й люди почувалися іграшкою в чужих руках, - пише автор довідника прикмет Британії та Ірландії Стівен Рауд. - Тоді й з'явилося переконання, що долі можна догодити, якщо точно слідувати хорошим прикметам і уникати поганих».

Так, за словами письменника, виникла зневага до чорних котів в Європі, яка перейшла в параною у XVI столітті, коли ні в чому не винних тварин масово спалювали на вогнищах.

Втім Стародавній Єгипет або Далекий Схід ставилися до вусатих хижаків значно краще, єгиптяни їх взагалі вважали за священних тварин.

Наприкінці XIX століття чорний колір котів став асоціюватися з анархізмом, і ця тварина стала символом анархоактівістів.

Але тепер, попри те, що забобони щодо чорних кішок зберігаються, ставлення до пухнастиків помітно змінилося.

За минулі два століття чорні коти з'являлися в незліченній кількості творів, а костюм чорного кота став одним з найулюбленіших для перевтілень на Хелловін або дитячі свята.

Один котячий притулок в Сан-Франциско взагалі стверджує - чорна кішка робить на вигляд стрункішим того, хто тримає її на руках.

«Чорна кішка приносить нещастя тільки в тому випадку, якщо ви миша», - резюмує виробник GPS-маячків для котячих нашийників 24petwatch.

17 серпня проводять День магазинів секонд хенд. Ці серпневі заходи у другій декаді місяця мають щорічний характер.

У наші дні, коли у всіх на думці економія, покупки в магазинах секонд-хенд стають все більш і більш популярними. Одяг, взуття, книги та предмети домашнього вжитку можуть стати відмінними знахідками серед інших скарбів, схованих у надрах секонд-хендів по всій країні. Для деяких покупка в магазині секонд-хенд - це навіть не ціна (ціна просто бонус!), а пригода в пошуку незвичайних, старовинних і антикварних речей. Крім того, звичка купувати речі, що були у вжитку, робить з вас друга природи, адже таким чином ви допомагаєте пригальмувати нескінченний цикл утилізації старих та виробництва нових речей, що робить шкоду навколишньому середовищу.

Як же відсвяткувати день секонд-хенду? Це питання не потрібно задавати завзятим секонд-хендникам. Відповідь очевидна: піти в найближчий (або ваш улюблений) секонд-хенд і гарненько прошерстити їх запаси в пошуках чого-небудь цікавенького. А потім повернутися додому і, порадівши ще раз своїм знахідкам, зателефонувати друзям-однодумцям і влаштувати секонд-хенд - вечірку. Всі гості, звичайно, повинні бути одягнені відповідно.

До слова, в англійській мові магазини секонд-хенд частіше називають Thrift shops. Слово thrift походить від скандинавського слова þrift, що означає «процвітання».

  • 1914 — у Львові створено українську національну військову формацію — легіон «Українських Січових Стрільців»
  • 1969 — львівські «Карпати» стали володарями кубку СРСР.

Іменини 17 серпня

Цього дня іменини святкують: Костянтин, Антон, Денис, Євдокія, Іван, Максиміліан/

Народні прикмети 17 серпня

  • Яка погода на Явдоху - таким і листопад буде.
  • Дощ 17 серпня може погубити все неприбране сіно.
  • Вважається, що в цей день криві огірки виростають, тому урожай краще зібрати раніше.

Гороскоп 17 серпня

Овен (21.03 — 20.04)

Провокації з боку недоброзичливців можуть стати своєрідною смугою перешкод, яку треба пройти без втрат — байдуже реагуючи на чужу агресію.

Телець (21.04 — 21.05)

День сприятливий для будь-яких маніпуляцій із нерухомістю: можна не тільки купувати та продавати, а й обмінювати земельні ділянки, будинки та квартири.

Близнята (22.05 — 21.06)

Зберігати гарний настрій, з огляду на велику кількість охочих його зіпсувати, буде складно, але життєво необхідно — песимістичний погляд на світ погано відіб'ється на роботі.

Рак (22.06 — 22.07)

Категорично не рекомендується пліткувати в робочому колективі — наслідки можуть виявитися непередбачуваними, аж до звільнення.

Лев (23.07 — 21.08)

Попри зайнятість намагайтеся знайти час для спілкування з літніми родичами — останнім часом вони страждають від відсутності уваги з вашого боку.

Діва (24.08 — 23.09)

День сприятливий для ділових і фінансових операцій — оформлені сьогодні угоди і договори в найближчім часом принесуть солідні дивіденди.

Терези (24.09 — 23.10)

День рекомендується провести в стані спокою — несподівано виниклу напруженість необхідно знімати будь-яким доступним способом, але оптимальним буде спорт і прогулянки на свіжому повітрі.

Скорпіон (24.10 — 22.11)

Взаєморозуміння між вами і діловими партнерами вийде на рівень, який дозволить порушувати в переговорах найгостріші теми, головне — не упустити такий вдалий шанс.

Стрілець (23.11 — 21.12)

Найважливіше в цей день — усвідомити, що у вас є надійний тил у вигляді батьківської сім'ї або близької людини — з такою підтримкою вам буде під силу будь-яка справа.

Козоріг (22.12 — 20.01)

День рекомендується присвятити роботі, а вечір — друзям, особливо тим з них, кого ви давно не бачили: поспілкувавшись з ними, ви відчуєте потужний приплив позитивної енергії.

Водолій (21.01 — 18.02)

Конфлікти з людьми, які вас оточують, можуть не найліпшим чином позначитися на настрої і, як наслідок, працездатності, тому важливо старанно їх уникати.

Риби (19.02 — 20.03)

Необхідно максимально дистанціюватися від негативу, особливо якщо він не буде стосуватися особисто вас: новини на телебаченні і в інтернеті, а заодно і плітки ліпше виключити з життя хоча б на день.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: