Мінімалку пропонують підвищити до 7 500 грн, - альтернативний законопроєкт

зарплата у конверті

Розмір мінімальної заробітної плати як основної державної соціальної гарантії має бути не нижче розміру фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Про це йдеться у законопроєкті 3963-1, зареєстрованому у Верховній Раді 18 серпня 2020.

Також, розмір мінімальної зарплатні має визначатися з урахуванням сімейної складової та не нижче ніж 60% від середньої заробітної плати. Натомість, згідноз законопро за законопроєктом, затверджений розмір мінімальної заробітної плати станом на червень 2020 року становить лише 40,8% середньої заробітної плати.

Відповідно, з 1 вересня мінімалку пропонується встановити на рівні 7500 гривень.

Проєктом також пропонується забезпечити з 1 вересня 2020 року підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери для забезпечення збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника 1 тарифного розряду цієї Єдиної тарифної сітки та мінімальної заробітної плати.

Нагадуємо, законопроєкт №3963-1 є альтернативою до проєкту Закону №3963, автором якого є президент України Володимир Зеленський. У ньому пропонується з 1 вересня підвищення мінімальну зарплату до 5 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: