МОЗ продовжує співпрацю зі Світовим банком у сфері боротьби з COVID-19

7e5d270-72b8e1d-world-bank

Міністерство охорони здоров’я України зацікавлене у продовженні співпраці зі Світовим банком задля подолання наслідків пандемії COVID-19.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час зустрічі з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі у вівторок, 18 серпня.

«МОЗ України зацікавлене у продовженні співпраці зі Світовим банком для запобігання поширенню пандемії, включаючи постійне збільшення кількості зроблених тестів на COVID-19, у тому числі у лікарнях. Також актуальним залишається напрямок доукомплектації та оновлення обладнання у лабораторних центрах та закладах охорони здоров’я», – зазначив Максим Степанов.

Читайте також: На що витратили гроші з «коронавірусного» фонду (інфографіка)

Відтак, за словами очільника МОЗ, у квітні було проведено реструктуризацію проєкту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей», який реалізується за підтримки Світового банку, та направлено понад 10 млн доларів США на боротьбу з пандемією коронавірусної інфекції в Україні. У травні було підписано Угоду про позику на додаткове фінансування проєкту в сумі 135 млн доларів США, які будуть залучені на запобігання, виявлення та реагування на загрозу, спричинену COVID-19, а також на підвищення якості медичних послуг, зокрема, щодо неінфекційних захворювань.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: