Скільки буде коштувати обміняти старі паперові паспорти

носити паспорт

Незабаром всі українці повинні поміняти паспорти старого зразка на нові пластикові документи. Кабінет Міністрів України подає до Верховної Ради законопроєкт про скасування паперових паспортів громадянина України і заміни їх на пластикові.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначено в законопроєкті «Про паспорт громадянина України у формі книжечки», вимагати від громадян терміново здати паперові паспорти не будуть, проте будуть встановлені нові терміни видачі для тих, що вже видані, і деяким категоріям будуть обмінювати паспорти на пластикові обов’язково.

Вклеювати фото в паспорт більше українці не будуть. Кабмін хоче, щоб у всіх були пластикові ID-карти. Позбавляти паперових книжок будуть поступово: в 25 і 45 років. Це затвердять законом. Якщо його приймуть, то все паперові паспорти в формі книжечки мати термін дії. Коли він закінчиться, треба буде оформити пластик.

Зараз ID-карта на заміну паспорта зразка 1994 року коштує 745 гривень. За терміновість доведеться доплатити ще 113 гривень.

Нові паспорти доведеться робити всім, кому виповнилося 25 і 45 років.

Далі нова ID-карта оновлюється кожні десять років. Безстроковими паперові паспорти будуть тільки у тих, хто встиг вклеїти фото в 45 років ще до прийняття нового закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: