Місцеві бюджети поповняться 4 мільярдами за рахунок акцизного податку з пального

бюджет1

У середу, 19 серпня, вітчизняний Кабмін схваливпостанову, відповідно до якої у другому півріччі 2020 року до місцевих бюджетів спрямують близько 4 млрд грн акцизного податку з пального.

У середу, 19 серпня, вітчизняний Кабмін схвалив постанову, відповідно до якої у другому півріччі 2020 року до місцевих бюджетів спрямують близько 4 млрд грн акцизного податку з пального.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку зарахування акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2020 році», якою унормував зарахування частини акцизного податку з пального до бюджетів місцевого самоврядування у другому півріччі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 19 серпня на окремому балансовому рахунку Казначейства накопичено 1,2 млрд грн акцизного податку з пального, які очікують розподілу між бюджетами органів місцевого самоврядування.

«Прийняте рішення дасть змогу щоденно в автоматичному режимі розподіляти частину – 13,44% акцизного податку з пального між бюджетами органів місцевого самоврядування. Для місцевих бюджетів встановлюються частки, за якими акцизний податок зараховуватиметься до них у другому півріччі 2020 року», – пояснили у Мінфіні.

Відповідно до Бюджетного кодексу, розмір таких часток було визначено за даними реєстраторів розрахункових операцій, виходячи з фактичних обсягів пального, реалізованого у першому півріччі 2020 року.

Загалом, порівняно з першим півріччям 2020 року, розмір відповідних часток збільшиться для більш ніж 1000 місцевих бюджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: