Президентські вибори у США 2020: демократів представлятиме Байден

20151208024309-9470

Джо Байден став офіційним кандидатом від Демократичної партії на президентських виборах у США, що відбудуться у листопаді.

Такими є результати голосування з'їзду партії, що пройшов переважно в онлайн режимі, передає BBC Україна.

Офіційно про те, хто став кандидатом від демократів повідомлять у четвер, коли Байден прийме пропозицію балотуватися в президенти.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Джо Байден, фактично, залишився єдиним кандидатом від демократів після того, як з перегонів вибув його останній конкурент Берні Сандерс.

Від республіканців йому протистоятиме нинішній президент США Дональд Трамп.

Нині у соціологічних опитуваннях президент Трамп поступається Джо Байдену.

Вибір однопартійців привітали два президенти-демократи Білл Клінтон та Джиммі Картер, а також колишній державний секретар Колін Павел.

Як заявив пан Клінтон, нинішній президент Дональд Трамп приніс «хаос» в овальний кабінет, тоді як у важки часи, такі, як нині, це місце має стати «командним центром».

Це вже третя спроба 77-річного Джо Байдена потрапити на найвищу державну посаду у США. Він також номінувався у 1988 та 2008 роках.

Джо Байден також був віцепрезидентом за часів президента Барака Обами.

Байден і Україна

З 2014 року до січня 2017 року Джо Байден фактично відповідав за український напрямок зовнішньої політики США. За цей час він здійснив кілька візитів до України і посприяв звільненню українського генпрокурора Віктора Шокіна.

Саме вимогу Байдена до української влади звільнити Шокіна та роботу його сина Хантера Байдена в наглядовій раді української газовидобувної компанії Burisma намагалися використати у передвиборчій кампанії адвокат Трампа Руді Джуліані та його команда.

Телефонна розмова Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, де президент США згадував цю тему, призвела до початку розслідування в рамках імпічменту в американському Конгресі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: