Шмигаль домовився зі Словаччиною про розблокування аеропорту «Ужгород»

dbcbfbe-1200

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що погодив із прем'єр-міністром Словаччини Ігорем Матовичем відновлення роботи аеропорту «Ужгород».

Про це Шмигаль написав на своїй сторінці у Тwitter.

У вівторок ввечері український прем’єр розповів, що спілкувався на цю тему зі словацьким колегою.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

«Обговорили актуальні питання з прем'єр-міністром Словаччини Ігорем Матовичем. Сьогодні дали зелене світло для відновлення роботи аеропорту "Ужгород". Залишилося підписати міжурядові угоди», - повідомив Шмигаль у своєму Twitter.

Для повноцінної роботи аеропорту «Ужгород» необхідна міжурядова угода між Україною та Словацькою Республікою, яка має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словаччини.

Блокування і відновлення роботи аеропорту «Ужгород»

2017 року ЄС заборонив польоти до летовища Ужгороду, що на той час понад рік не приймав рейси. Причиною заборони було близьке розташування словацького кордону, отже літаки при зльоті та посадці порушували повітряний простір країни.

В грудні 2019 представники України та Словаччини дійшли згоди про розблокування роботи летовища, зокрема було узгоджено умови спільного використання повітряного простору Словаччини. 10 червня Кабінет міністрів схвалив рішення щодо спільного використання частини повітряного простору Словаччини, що дозволить аеропорту приймати та відправляти рейси

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: