У «Львівелетротрансі» розповіли подробиці інциденту за участі контролерів

117906663_356195075412614_7507661286939708975_n

Представники ЛКП «Львівелектротранс» розповіли подробиці учорашнього інциденту, який стався за участі контролерів.

Нагадаємо, у трамваї № 3 виник конфлікт між пасажиром та контролерами, внаслідок якого останні застосували перцевий балончик. При цьому постраждав водій трамваю.

Як розповів сьогодні бригадир групи контролерів відділу контролю ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Фок, учора, приблизно о 17.10 год, здійснюючи перевірку проїзних документів та дотримання карантинних обмежень в трамваї № 3 на вул. Івана Франка, моніторингова група у складі двох контролерів виявила трьох пасажирів, які порушували правила карантину, а саме перебували в салоні трамваю без масок, крім того не мали жодного підтвердження сплати за проїзд.

Exif_JPEG_420

«Це була буденна ситуація і нічого конфліктного там не було, їм зробили зауваження, щоб вони вдягнули маски а також не мали квитків. Контролер зупинив транспортний засіб, але вони відмовлялися його покинути. Тут йшлося вже не про штраф, а про те, щоб припинити правопорушення. Але в цю ситуацію втрутилася зовсім стороння людина, яка стояла на зупинці і почувши  словесну перепалку напав на нашого контролера. Почалась шарпанина. Чоловік порвав контролеру формену футболку та зірвав ланцюжок з кулоном. Контролер поїхав у лікарню і зняв побої», - розповів Андрій Фок.

За його словами на місце були викликані наряд поліції та швидка, бо при цьому постраждав водій трамваю.

«Під час конфлікту він вийшов з кабіни, в той час, як контролер захищаючись використав газовий балон, бо була загроза його здоров’ю. Цей струмінь пішов на водія. Зараз цю ситуацію розслідує поліція»,  - додав Андрій Фок.

Він запевняє, що балончик, який використав контролер не є спецзасобом і знаходиться у вільному продажі.

«Нам не потрібен дозвіл на газові балончики, крім тих, які призначені для співробітників правоохоронних органів. Такий балончик може купити будь-яка людина. Такі балончики мать не всі контролери, в основному жінки, які носять їх для особистого захисту. В правилах користування міського транспорту це не прописано. Ми носимо балончики як прості громадяни. Я особисто почав його носити, коли мене минулого року погрожували порізати», - розповів бригадир контролерів.

Він додав, що пасажир, який почав бійку поводився неадекватно і був доставлений у райвідділ поліції. При цьому, ні водій, ні контролер серйозно не постраждали.

За словами представників «Львівелектротрансу», у поліції зараз вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: