Єрмак: Історія про зрив спецоперації з ПВК - добре продумана дезінформація 

thumbnail-tw-20200819094134-7699

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав дезінформацією повідомлення журналіста Юрія Бутусова про зрив надсекретної спецоперації із затримання найманців ПВК Вагнера, які воювали на Донбасі.

«Це виглядає як добре продумана та спланована дезінформаційна кампанія. І дуже дивує, що деякі українські громадяни публічно розповсюджують саме цю версію подій», — сказав він у коментарі LB.UA.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

За словами Єрмака, версія про участь українських спецслужб в історії з російськими найманцями в Білорусі уперше з’явилась не в Україні, а в російській Комсомольській правді. При цьому він допустив, що деякі внутрішні сили вирішили використати цей привід проти України у власних цілях, і у тому числі зірвати перемир’я на Донбасі.

Сам факт проведення спецоперації він відмовився коментувати, посилаючись на те, що він не може коментувати будь-які операції українських спецслужб через їхню секретність.

Водночас голова ОП спростував твердження журналіста про те, що він нібито пропонував перенести операцію через необхідність проведення переговорів з адміністрацією президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: Найманців ПВК у Білорусі затримали через провал масштабної операції та дії Офісу президента, — Бутусов

Нагадаємо, головний редактор видання Цензор.Нет Юрій Бутусов заявив, що бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі насправді планувала затримати Україна, але спецоперація зірвалася.

За його інформацією, голова ОП Андрій Єрмак переніс проведення спецоперації через переговори з Дмитром Козаком, помічником президента РФ. Після чого бойовиків затримали під Мінськом.

Бутусов написав, що 3 серпня на нараді у Володимира Зеленського начальник Головного управління розвідки Міноборони України Василь Бурба (згодом звільнений) заявив про провал дорогої операції із захоплення терористів і назвав її причиною зраду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: