Коронавірусні закупівлі у Львівській області: на що пішли гроші

IMG_4319

З початку активізації коронавірусу в Україні на закупівлі медичного та захисного знаряддя у Львівській області було витрачено понад 346 мільйонів гривень.

Про це повідомляє громадська організація «Антикорупційний штаб».

1 квітня 2020 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 248 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів № 225». Цим документом був спрощений порядок проведення закупівель товарів та послуг, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, тепер вони могли відбуватися без проведення конкурсних процедур чи відкритих торгів.

Провівши дослідження, аналітики громадської організації «Антикорупційний Штаб» виявили: що з початку активізації коронавірусу в Україні на закупівлі медичного та захисного знаряддя у Львівській області було витрачено понад 346 мільйонів гривень.

Найбільшим замовником стало комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у м. Львів». З початку пандемії підприємством було проведено 63 тендери на загальну суму понад 73 мільйони гривень. А найдорожчою тендерною закупівлею стало придбання 400 000 масок з фільтрами для Державного підприємства «Львіввугілля». Його загальна вартість обійшлася українцям у 16,4 мільйона гривень.

Карта коронавірусних закупівель це інтерактивна карта для перевірки витрат бюджетних коштів на боротьбу з коронавірусною інфекцією. Проєкт розроблено за ініціативи громадської організації «Антикорупційний штаб». Завдяки цій системі кожен охочий може проконтролювати витрати грошей спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Дані карти охоплюючи всю Україну – від столиці до найменших сіл.

Як це працює?

Користувачі системи мають можливість перевірити свої лікарні чи інші медичні заклади та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Отримавши запит, Юристи Антикорупційного штабу обробляють заявки та звертаються до контролюючих і правоохоронних органів у разі виявлення правопорушень.

Перевірити свою лікарню можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: