Мерія Львова звернеться до правоохоронців щодо надбудови на вулиці Вашингтона

nadbudova-na-vashynhtona-696x522

Міська рада Львова підготує звернення до правоохоронних органів щодо надбудови на вулиці Джорджа Вашингтона, 21.

Про це під час засідання виконкому ЛМР повідомила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, передає ІА Дивись.Info.

У мерії кажуть, що за цим об'єктом були виявлені неточності у документах, а також надійшло багато скарг від мешканців будинку.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

«Було кілька робочих виїздів за участі Ірини Маруняк та Любомира Зубача. Насправді там склалась дуже критична ситуація, пов’язана з тим, що документація, що була подана щодо цього проєкту, не цілком відповідає дійсності. Особливо, в аспектах того, що у плані на ситуаційній схемі, де зображено дане приміщення, йдеться про добудову і надбудову некомерційного приміщення, прибудованого до житлового будинку. Насправді ж йдеться про приміщення, яке є частиною житлового будинку. Тобто на планах, у тому числі генеральному плані, ми бачимо тут надпис № 21А, натомість насправді, відповідно до документів, які ми вивчили, це приміщення належить до будинку № 21, так само як і сам будинок. Як наслідок, є великий спротив мешканців, є перевищення тих моментів, які передбачались першочергово. Наприклад, немає землі при даному приміщенні. Забудовник вирубав всі дерева, які у людей росли роками під вікнами. Це спровокувало конфліктну ситуацію. Це порушує житлові умови мешканців. Ми розуміємо, що потрібно вжити заходів стосовно цього.

Читайте також: Мерія Львова скасує рішення будівництва надбудови у будинку на вулиці Вашингтона

Насправді у ході робочого процесу, було напрацьовано модель відходу від вікон житлових цього будинку. Архітектори таку гіпотетичну версію об'єму скороченого другого поверху нанесли, але при цьому звівши нанівець весь контакт з мешканцями відносно території», - пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Це дуже специфічна ситуація. Формально, якби була подана схема, де чітко вказано, що приміщення належить до будинку № 21, а не № 21А, то юридично нам би треба було брати згоду мешканців будинку на надбудову цього поверху. Ми пропонуємо в цій ситуації діяти у двох напрямках. У першу чергу, спробуємо спільно з департаментом містобудування організувати зустріч мешканців і забудовника, щоби вкотре спробувати досягнути компромісу. Також ми підготуємо всі необхідні матеріали у правоохоронні органи, для того, аби зрозуміти звідки з’явилась така документація у містобудівних умовах», — додала директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: