Обираємо форму для випічки

2

Приготування смачної та корисної їжі – непросте завдання, як для досвідченого пекаря-кондитера, так і для домогосподарки.

Секрет смачної випічки криється не тільки в правильно підібраній рецептурі, свіжості продуктів, але і в якісній формі для випікання. Якими вони бувають і який вибрати посуд, поговоримо в цій статті.

Форми для випікання: обираємо матеріал

Наші господарські бабусі та мами не мали великого розмаїття аксесуарів для випікання і використовували тільки металеві форми. Сьогодні у господарських магазинах можна зустріти достатньо кондитерських товарів. Вони різні за формою, матеріалом, кольором і призначенням.

Для виготовлення корпусу формочок використовують наступні матеріали:

  1. Загартоване скло – гігієнічний і міцний матеріал. Ідеально підходить для приготування тортів, пирогів і дозволяє контролювати ступінь готовності на кожному етапі. Страва в такому посуді добре пропікається і довго зберігає температуру, а форма легка у догляді. У такому посуді можна не тільки готувати, але і зберігати, запікати, розігрівати їжу в мікрохвильовій печі.
  2. Кераміка – привертає увагу вишуканістю та красою. Посуд з цього матеріалу безпечний для здоров'я, а також універсальний, підходить для використання в духових шафах і СВЧ. Товсті мікропористі стінки добре нагріваються, утримують температуру і правильно розподіляють тепло. Керамічні вироби – оптимальний варіант для томління і тушкування. У продажу можна зустріти форми різних розмірів, кольорів і форм.
  3. Силікон – найпопулярніший у побутовому і професійному застосуванні, термостійкий матеріал, здатний витримувати діапазон температур від -60 до +250°С. За такими виробами легко доглядати, вони не схильні до корозії, сумісні з аерогрилем, духовими шафами, а випічка ніколи не прилипає до бортиків навіть без попереднього змащування. Але перед купівлею переконайтеся, що силікон не має неприємного запаху.
  4. Нержавіюча сталь – фантастичний провідник тепла. Легкий, міцний і стійкий до агресивних кислот матеріал, здатний за кілька хвилин ввібрати тепло духової шафи й швидко підрум'янити краї страви. Підходить для будь-яких кулінарних шедеврів та продуктів, від яких ми хочемо добитися хрусткої скоринки. Випускаються з тефлоновим та антипригарним покриттям.
  5. Алюміній – найдоступніший за ціною вид. Формочки з такого матеріалу підходять для нечастого використання. Вони швидко нагріваються, але можуть деформуватися в процесі готування.
  6. Чавун – традиційний варіант, який використовується протягом сотень років. Натуральний матеріал екологічний, не деформується і довговічний. Формочки з нього повільно розпалюються, але потім тримають температуру тривалий час. Єдиним мінусом можна назвати важкість таких виробів.

В окрему категорію слід віднести одноразові пристосування, виготовлені з алюмінію, пекарського паперу, картону. Вони підходять для тих, хто готує нечасто або не любить займатися миттям. Такі формочки стійкі до високих температур і забезпечують рівномірне прогрівання продуктів. Продаються блоками по 6, 8, 10 або 12 штук.

Форми для випікання: обираємо відповідно до страви

Кожен тип страви передбачає використання форми певного діаметра і висоти бортів. За діаметром можна легко розрахувати кількість порцій, які готуються за один прийом. Розрізняють:

  • маленькі (⌀11-18 см);
  • середні (⌀20-26 см);
  • великі (⌀26-33 см).

Класична модель – кругла, саме вона має великий попит. У ній готується більшість видів тортів і пирогів. На прилавках магазинів можна зустріти формочки з роз'ємним механізмом, які полегшують процес виймання.

На другому місці за популярністю – прямокутна і квадратна. Фігурні варіанти надають випічці цікавий і незвичайний вигляд, підходять для особливих випадків.

Якщо ви досі не знаєте, як вибрати форму, фахівці інтернет-магазину Тортіно допоможуть вам та порекомендують потрібні позиції. В їх асортименті представлений широкий вибір сировини та інвентарю для кондитерів. Оформити замовлення можна в будь-який зручний для вас час. Зробити це можна онлайн, телефоном 050-288-84-00 або за адресою: м. Львів, вул. В.Великого, 22.

З такими аксесуарами кожен зможе втілити свої мрії в реальність і створити кондитерський шедевр власними руками!

* реклама 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: