Скільки українців залишились безробітними з початку карантину

безробіття

З початку карантину в Україні статус безробітного отримали майже 432 тис осіб, що на 67% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це Укрінформу повідомили в Державному центрі зайнятості.

«Безробітними стали сотні тисяч громадян: як представників інтелектуальної праці, так і найпростіших професій. З початку дії карантину (з 12 березня по 20 серпня) статус безробітного отримали 431,8 тис.осіб, що на 67% більше, ніж за аналогічний період минулого року », — відзначають в ДЦЗ.

За даними відомства, станом на 20 листопада статус безробітного мають майже 488 тисяч українців (проти 276 тисяч на цю ж дату минулого року), допомогу з безробіття отримують 411 тисяч громадян.

У Центрі зайнятості відзначили, що кількість зареєстрованих безробітних щомісяця поступово зменшується. Зокрема, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні — 97 тис. осіб, у червні — 75 тис., у липні — 68 тис.

За п'ять місяців карантинних обмежень роботу вдалося знайти для 245 тисяч громадян, зокрема 168 тис. безробітних.

Нагадуємо, у вітчизняному Кабінеті міністрів планують розширити програму допомоги із часткового безробіття. Допомогу надаватимуть безробітним на період карантинів через інші хвороби, а не тільки через covid-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: