У Львові відкрили сенсотеку для інклюзії людей з вадами зору

IMG_7681

На вул. У. Самчука, 22, що у Стрийському парку запрацювала сенсотека —освітній простір для людей з інвалідністю. Це не звичайна бібліотека, а місце для відпочинку та нових знайомств.

Про це повідомляє пресслужба Львівської мерії.

Тут охочі зможуть не лише почитати книгу і дізнатись щось нове, а й цікаво провести час, відпочити. Новий заклад є повністю доступний для людей з інвалідністю.

Новостворена сенсотека — проєкт перетворення публічної бібліотеки № 18 Централізованої бібліотечної системи міста Львова у освітній інклюзивний простір спільного зростання. Він інтегрує людей з інвалідністю у суспільство через спільну взаємодію: проведення спільних заходів, відповідне облаштування, маркування простору і технічне забезпечення.

Фото: ЛМР

Концепція сенсотеки виникла у 2015 році під час обговорень між активістами Львівської міської молодіжної організації «Інститут українських студій», бібліотекарями ЦБС м. Львова та представниками управління культури ЛМР.

Фото: ЛМР

Вибір саме цієї філії для реалізації проєкту був аргументований розташуванням бібліотеки у Стрийському парку та близьким місцезнаходженням до школи-інтернату №100 для дітей з порушеннями зору.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: