У Львові запустять екологічний патруль

DSC_9452

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив заходи щодо роботи екологічного патруля.

Зокрема, екопатруль, створений на базі КП «Адміністративно-технічного управління», має інформувати мешканців щодо сфери охорони довкілля, а також реагувати, у разі виявлення фактів забруднення повітря, ґрунту, об'єктів благоустрою тощо, повідомляє ІА Дивись.Info.

«Цим проєктом рішення ми пропонуємо доручити всім керівникам виконавчих органів влади інформувати про важливість та необхідність повідомлення. Це повинна бути відповідальність кожної посадової особи, у разі виявлення фактів забруднення повітря, ґрунту, об'єктів благоустрою, тих чи інших джерел речовин шкідливих чи спалювання сміття, листя, сухої рослинності або просто іншого пошкодження об'єктів благоустрою. Крім того, хочу наголосити, що ті посадові особи, які виявляють такі факти, мають інформувати «Адміністративно-технічне управління» і брати участь у складанні відкритих протоколів про адміністративні порушення. Окрім того, зважаючи на те, що система такого екологічного патрулювання повинна розбудовуватись, і їй буде приділятись особлива увага, пропонується також дати доручення «Адміністративно-технічному управлінню» і управлінню екології та природних ресурсів, у тому числі щодо надання пропозицій та доповнення тих чи інших нормативно-правових актів міської ради, які б мали допомогти ефективно здійснювати заходи у сфері екологічного патрулювання і притягнення до адміністративної відповідальності. Виконавчі органи міської ради наділені обмеженими повноваженнями щодо тих чи інших правопорушень у сфері охорони довкілля, і ми повинні також координуватись з екологічною інспекцією. Але в той самий час ми маємо повноваження залучати і формувати так звану систему громадських інспекторів. Таким чином ми пропонуємо управлінню екології та природних ресурсів напрацювати відповідні заходи», - пояснила заступниця директора департаменту містобудування ЛМР Наталія Алєксєєва.

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, екологічний патруль у Львові запрацює вже найближчим часом.

«Головна мета - щоб ряд фактів, які були фіксовані за останні періоди, і ті факти, які ми можемо прогнозувати, зокрема спалювання сухої рослинності, забруднення річок та озер, викиди будівельного сміття та багато інших випадків, щоби на них дуже швидко реагувати і чітко розуміти, що є джерелом цього походження. Ми хочемо, щоб справді наші зелені легені міста, і озера, і парки були відкриті для всіх мешканців. Бо якісь речі, наприклад, викид будівельного сміття, які комусь можуть здаватись дрібними, потім можуть переростати у справжнє екологічне лихо. Щоб таких речей уникати, ми прийняли це перше ключове інституційне рішення.

Ми очікуємо, що ці патрулі вже запрацюють незабаром. Станом на сьогодні вони фактично відкривають дорогу для впровадження цього. Напрацьована така логістика, аби можна було складати протоколи. Звичайно, що є державна екоінспекція, яка має бути залучена. Наше завдання - аби кожний мешканець міг поінформувати, що якщо десь є проблема, то екопатруль буде реагувати», - заявив Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: