З сьогоднішнього дня Туреччина вводить додаткові мита на українські товари

14488908663614
Туреччина та Україна / agrofond.gov.ua

Європейська бізнес-асоціація закликає владу не допустити підняття Туреччиною митних зборів на українську кондитерську продукцію на 15-20%.

Про це йдеться в повідомленні асоціації.

Згідно з ним, 20 серпня набуває чинності указ Президента Туреччини про впровадження додаткового митного збору для 115 товарів.

Зокрема, впроваджується додатковий збір на кондитерську продукцію в розмірі 15-20%.

“На сьогодні доступ до ринку Туреччини для українських виробників кондитерської продукції й так значно ускладнений у зв’язку із застосуванням Туреччиною високих ставок ввізного мита та додаткового тарифу на сільськогосподарську складову (загалом збори становлять близько 35-45% для кондитерських виробів)”, – підкреслюється в повідомленні.

Крім того, в асоціації зазначають, що турецька продукція на український ринок потрапляє на значно кращих умовах: рівень ставок ввізного мита на турецьку кондитерську продукцію становить 5-15%.

В ЄБА прогнозують, що впровадження додаткових мит та нерівні умови зроблять економічно недоцільним і фактично заблокує ввезення української кондитерської продукції в Туреччину.

“У зв’язку з цим ЄБА закликає відповідальні органи України вжити невідкладних заходів для недопущення підняття митних зборів Турецькою республікою на українську кондитерську продукцію”, – йдеться в повідомленні.

Указ Президента Туреччини щодо білоруського режиму імпорту, який передбачає введення додаткового митного збору, був офіційно оприлюднений 5 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: