Життя без відходів: як львів’яни налаштовують свій екологічний побут (відео)

118118197_666176587589529_4527113135245312063_n

Вже кілька років у Львові діє ініціатива Zero Waste Lviv, основне покликання якої – розповісти, як влаштувати власний побут екологічно та зменшити кількість побутових відходів.

Діана Попфалуші – співкоордианторка Zero Waste Lviv, вона уже чотири роки живе за принципом «нуль відходів» та змогла організувати власний побут так, аби виносити смітник лише раз на 4 місяці. Все інше дівчина здає на переробку, компостує або ж використовує повторно. За подібним принципом кожен може допомагати планеті зберігати ресурси.

«World overshoot day - день екологічного боргу – був в Україні 22 липня. Всі ресурси, відведені нам на рік, ми використали до 22 липня, тобто ми зараз живемо в борг планеті. Zero Waste вирішує питання збереження ресурсів, - пояснює Діана. - Коли почалася трагедія на Грибовичах, я активно сортувала, пропагувала сортування і зрозуміла, що цього недостатньо. Тоді якраз я дізналася про концепцію нуль відходів та почала активно жити нею, відтоді я вдосконалюю своє життя, свій побут, стараюся чим більше мінімізувати все. На це у мене пішло десь два роки».

Організація Zero Waste Lviv займається просвітництвом, консультує владу та бізнес, проводить соціальні експерименти та екоакції у Львові. У спільноті організації у Facebook можна знайти корисні поради щодо екологічного пакування, облаштування компостерів власноруч та екологічних акцій в місті.

«Запит є, є потреба в цьому, тому, я думаю, ця тема доволі перспективна, бо люди починають думати: ОК, є можливість посортувати, але ти можеш спростити собі життя просто не приносячи цей хлам до хати», - додає Діана.

Матеріал опубліковано в рамках програми Media Emergency Fund, яку реалізує Львівський медіафорум, за фінансової підтримки National Endowment for Democracy (NED). Погляди авторів цього матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією NED

#MediaEmergencyFund #healthymedia

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: