Чесність – найкраща політика: ІА Дивись.іnfo стала медіапартнером проєкту «БезБрехні»

faktcheck-head

Інформаційна агенція Дивись.Info стала партнером фактчек-ресурсу «БезБрехні» в рамках проекту «Протидія незалежними регіональними медіа маніпуляціям суспільною думкою, пропаганді та дезінформації під час місцевих виборів 2020 року за допомогою інструментів фактчеку».

Інформаційна агенція Дивись.іnfo стала партнером фактчек-ресурсу «БезБрехні» в рамках проєкту «Протидія незалежними регіональними медіа маніпуляціям суспільною думкою, пропаганді та дезінформації під час місцевих виборів 2020 року за допомогою інструментів фактчеку».

Проєкт започатковано громадською організацією «Центр аналітики і розслідувань», а безпосередню реалізацію буде здійснено за менторства фактчек-ресурсу «БезБрехні». Керівник проєкту Олександр Гороховський здійснюватиме безпосередню координацію та комунікацію між партнерами цієї ініціативи.

До участі у проєкті приєдналися незалежні медіа з Запоріжжя, Одеси, Херсона, Львова, Тернополя, Луцька, міст Донецької та Луганської областей.

Фактчек-проєкт «БезБрехні», заснований громадською організацією «Центр аналітики і розслідувань», є відкритою медіаплатформою, яка працює на громадських засадах та за підтримки міжнародних донорських організацій, міжнародних грантових програм посольств країн-донорів.

«Для нас участь у проєкті є дуже важливою. Наближаються місцеві вибори, і медіапростір починає наповнюватися фейками та маніпуляціями. Політики у гонитві за рейтингами не нехтують викривленням інформації, а часом і відвертою брехнею. Викривання фейків одних політиків буде пересторогою для інших, що все, про що воно говорять, можна перевірити і надати докази чи поширена інформація є правдивою, чи ні. Варто пам’ятати: чесність – найкраща політика!», – каже шеф-редактор ІА Дивись.info Оксана Дудар.

Ми перевіряємо публічні заяви кандидатів, чинних чиновників, інших знакових персон регіону на пресконференціях, мітингах, акціях тощо. А також заяви, виступи, коментарі, інтерв’ю у ЗМІ (інтернет, телебачення), публікації у ЗМІ, пости у соцмережах, агітаційні білборди, агітаційні газети, буклети і інші подібні матеріали, суспільні наративи (інформація, що активно поширюється, але не має чіткого джерела), дійсність тої чи іншої події, відповідність документів, тендери…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: