Куди поїхати в останні літні вихідні: підбірка загадкових місць

77f73910-a26f-49a1-a592-611a31410347
Фото ілюстративне ( з вільних джерел)

Попереду три вихідних і знакова подія — кінець літа, а отже, варто завершити його яскраво та незабутньо. 

ІА Дивись.info пропонує вам податись у похід з наметами та під гітарні рифи попрощатись зі спекотними днями та презентує четвірку загадкових місцин, де, подейкують, літо панує повсякчас.

Актівський каньойон на Миколаївщині

Поблизу села Актового Вознесінського району на Миколаївщині утворилось глибоке провалля серед голого степу — каньйон, де колись мешкали наші предки. Це унікальний комплекс гранітних скель, валунів та спепової водної екосистем. Тут сподобається найвибагливішим інтровертам, адже довкола високі скелі, які нагадують про власну могутність, ліс-лабіринт і кришталево чисте озеро неподалік.

Актівський каньйон складається із застарілих вивітрених гранітів, перерізаних річкою Мертвовод на глибину понад 40-50 метрів. Площа каньйону перевищує 250 гектарів.

Як дістатись 

Із Вознесенська потрібно їхати до села Трикрати. Звідти ви їдете старою бруківкою до Актового. Дорозі ви побачите ще одне природне диво – Арбузинський каньйон. Проїжджаєте ще трохи – і ви вже на місці. Краще їхати до каньйону на власному авто, адже маршрутки заїжджають у ці краї доволі рідко.

Гранд-каньйон Станіслав 

На Херсонщині можна податись до гранд-каньйону Станіслав — правобережньої частини Дніпро-Бузького лиману. Це скелі, які здіймаються до неба та виглядають дійсно моторошно-красиво. Тут також ростуть дуже рідкісні степові рослини.

Фото: Улюблений Херсон

Сам каньйон належить до території Станіславського заказника. На думку більшості дослідників, провалля утворилось через геологічні процеси — сильний вітер, рясні опади та вулканізм.

 Як дістатись

Херсонський каньйон розташований на півдні села Станіслава. Дійти до нього можна, повернувши на польову дорогу, якою потрібно прямувати, доки не почнеться спуск в урвище. Із Херсона до Станіслава можна доїхати автобусом із АС-2 або ж власним транспортом трасою Т-1501.

Буцький каньйон на Черкащині 

Поблизу села Буки на Черкащині розташувався каньйон, який лежить на річці Гірський Тікич. Гранітні скелі тут утворились ще в протерозойську еру.

Фото: Катерина Гончарова

Майже 5-кілометровий каньйон у довжину, а глибина води в деяких місцях може досягати і 20 метрів. Розповідають, що озеро невимовно чисте. Окрім цього, місце ознаменували одним із ста найкрасивіших в Україні.

Буцький каньйон належить до заповітної зони, тому розбити намет доведеться неподалік. Справжні мандрівники рекомендують поселитись в Антонівському лісі, до якого рукою подати.

Як дістатись

Спершу доїдьте до Жажкова або Рудоманова, де можна пересісти на автобус, який прямує у бік каньйону.

Загадкове Лемурійське (Рожеве) озеро

На Херсонщину можна їхати заради купання в Рожевому озері. Його ще називають Лемурійським — від назви міфічного континенту Лемурія, цю назву йому дали прихильники езотеричних ідей Блаватської.

Так, колір води справді рожевий, і поки спека, барви дедалі яскравіші.

Фото: https://uk.wikipedia.org/

Згідно з історією, водоймище утворилось після аварії радянського бомбардувальника у серпні 1969 року на березі Сивашу. На місці утворилась вирва, яка сягнула приблизно 18 метрів. Це місце з часом наповнювалось солоною водою, і в той час заговорили про лікувальні властивості водойми, а згодом це підтвердилось. Грязі озера сертифікували 2005 року та допустили до використання як лікувальний і косметичний засіб.

Як дістатись

Озеро розташоване неподалік від сіл Григорівки та Нововолодимирівки, поблизу затоки Сиваш.

З Херсона пересідаємо на автобус, який прямує у бік селище міського типу Чаплинка, а звідти — до села Григорівка. Розповідають, що громадський транспорт з Григорівки курсує вкрай рідко, тому аби дістатись Рожевого озера, потрібно пройти приблизно 4 кілометри степової ґрунтової дороги.

Отже, збирайте наплічники та застрибуйте в останні вагони потягів назустріч пригодам і майбутнім спогадам з літа-2020, котре традиційно мусить завершитись, аби наступного року настати знову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: