Мінфін має намір до кінця року виконати бюджет на 100%

держбюджет
Фото ілюстративне

Україна до кінця року вийде на 100% виконання бюджету.

Про це заявив заступник міністра фінансів Денис Улютін в інтерв'ю Еспрессо.

«За нашими прогнозами, ми повинні виконати бюджет. Незважаючи на те, що коли наша команда прийшла до Міністерства фінансів, у нас було невиконання близько 40 мільярдів гривень.

Останнім часом робота Податкової служби по боротьбі зі схемами відшкодування, схемами ухилення від сплати податків наздогнала близько 11 мільярдів перевиконання. І це дає можливість розуміти, що до кінця року вийдемо на стовідсоткове виконання бюджету », — запевнив замміністра.

Улютін повідомив, що на початку літа команді Мінфіну довелося знизити прогнози по доходах, що призвело до збільшення дефіциту. Однак усе одно були недонадходження в бюджет, які зараз доводиться наздоганяти.

За словами заступника міністра, ніхто в той час не розумів, наскільки сильно вдарить коронакриза по Україні, по економічному стану країни, економічній активності.

«Але зараз ми досить впевнено бачимо, що виконання буде стовідсотковим», — додав він.

Нагадаємо, уряд наприкінці березня змінило прогноз середнього обмінного курсу гривні з 27 до 30 грн / $. Однак фактично в січні-червні середній обмінний курс становив 25,98 грн / $, тобто на 13,4% менше прогнозованого. За рахунок цього недоотримано 25,5 млрд грн доходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: