МОЗ планує змінити підхід до госпіталізації людей з COVID-19

IMG_0488
фото умовне, автор: Роман Балук

Через ріст захворюваності на COVID-19 Міністерство охорони здоров’я планує змінити підхід до госпіталізації та приймати до стаціонару тільки тяжкохворих.

Зараз середні та тяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації.

Про це під час брифінгу 21 серпня повідомила Ольга Голубовська, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця, а також членкиня медичної ради при МОЗ, передає «Українська правда. Життя»

«Якщо буде спостерігатися такий ріст захворюваності, ми будемо змушені змінювати стратегію щодо госпіталізації. Середньо і тяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації, і цим наша країна відрізняється від багатьох країн західної Європи та США, де госпіталізували лише людей вже в тяжкому стані. Але якщо буде спостерігатися такий ріст захворюваності, ми будемо змушені теж переглядати показання до госпіталізації й госпіталізувати тільки тяжкі форми захворювання. Це ускладнить якість надання медичної допомоги», - розповіла Голубовська.

Хто така Ольга Голубовська

Голубовська також була радницею ексочільниці МОЗ Зоряни Скалецької.  Відома тим, що задекларувала гонорар від фармкомпанії, чий препарат хотіла включити в закупівлі.

Також Голубовська –  позаштатний головний спеціаліст МОЗ при Раїсі Богатирьової. Людина з групи впливу Петра Багрія. Вона керувала напрямком «інфекційні хвороби». Просувала пегільовані інтерферони для лікування гепатиту С, єдиним постачальником цих препаратів був монополіст Петро Багрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: