Шмигаль: Підвищення мінімалки «буде майже непомітним» для економіки

зарплата у конверті

Мінімальна зарплата зросте до 6000 грн в кінці січня-початку лютого 2021 року. Це підвищення «буде майже непомітним для економіки».

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Укрінформ.

За словами прем'єра, зараз українська економіка «охолоджується» через низьку інфляцію та уповільнення попиту на продовольство. Простимулювати її «розігрів» зможуть проведена індексація пенсій і збільшення «мінімалки».

Шмигаль вважає, що зростання мінімальної зарплати до 6000 грн простимулює післяноворічне падіння попиту.

«Це (зростання мінімальної зарплати, — ред.) одразу кілька показників. Виведення в офіційну площину більшої суми фонду оплати праці в Україні в цілому. Це підтримка людей з малою зарплатою у бюджетній сфері», — заявив прем'єр.

Шмигаль також зазначив, що в Україні великий потенціал для збільшення «мінімалки» через відставання від країн ЄС.

Шмигаль також вважає, що зростання мінімальної зарплати до 5000 грн майже не позначиться на економіці. Однак, за його словами, немає єдиної думки, чи стане зростання мінімальної зарплати до 6000 грн шоком для підприємців.

У липні Кабмін затвердив графік підвищення мінімальної зарплати з 4723 грн до 6500 грн в три етапи. На початку серпня президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про підвищення з 1 вересня мінімалки до 5 000 грн.
За словами Зеленського, «мінімалку» будуть підвищувати в три етапи. З 1 вересня 2020 року — до 5000 гривень, з 1 січня 2021 року до 6000 гривень, а з 1 липня 2021 року — до 6500 гривень. Депутати планують розглянути відповідний законопроект на позачерговій сесії 25 серпня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: