В поїздах "Укрзалізниці" може з'явитися воєнізована охорона

уз
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Наприкінці серпня десять пар пасажирських поїздів АТ "Укрзалізниці" супроводжуватиме воєнізована охорона для забезпечення безпеки пасажирів.

Про це повідомили в УЗ, відповідаючи на запит Суспільного. В "Укрзалізниці" поїнформували, що наприкінці серпня 2020 року стартує пілотний проєкт із супроводження пасажирських поїздів працівниками відомчої воєнізованої охорони, які діятимуть спільно з поїзною бригадою у разі порушень пасажирами правил поведінки на залізничному транспорті.

У компанії зазначили, що "Укрзалізниця" неодноразово направляло листи до Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції з проханням відновити супроводження пасажирських поїздів працівниками поліції.

"Ми (представники "Укрзалізниці" — ред.) зверталися до поліції з проханням супроводжувати поїзди. Ніякої відповідні впродовж довгого часу не отримували. Тому це буде відомча воєнізована охоронна, звичайно ж коштом "Укрзалізниці". У нас є така, проте вона супроводжує вантажні поїзди, а так буде супроводжувати ще й пасажирські. На цьому етапі ми обирали ті потяги, які, на нашу думку, мають найбільший попит, або ті, де звичайно ж часті випадки", — повідомили у пресслужбі акціонерного товариства.

В УЗ нагадали, що для вирішення конфліктних ситуацій між пасажирами під час поїздки необхідно звертатися до провідника, який, зі свого боку, запросить начальника поїзда. Там додали, що в разі необхідності начальник поїзда через машиніста викличе наряд поліції на найближчій станції зупинки поїзда.

УП нагадує, що причиною такого рішення "Укрзалізниці" став напад невідомого роздягненого чоловіка в ніч на 31 липня на Анастасію Лугову. Він спочатку побив жінку, а потім почав до неї приставати на очах у її сина.

Нападником виявився раніше судимий Віталій Рудзько 1975 року народження. Солом'янський райсуд Києва арештував чоловіка, якого звинувачують у нападі на Лугову, на 2 місяці без права внесення застави.

4 серпня в УЗ повідомили, що звільнять провідницю і частину працівників поїзда Київ-Маріуполь, де чоловік без квитка побив і намагався згвалтувати пасажирку.

Працівникам Укрзалізниці дозволять користуватись газовими балончиками для захисту також там обіцяли вийти на того, хто "кришує" побори між провідниками та пасажирами без квитків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: