Львівський співак під час свого концерту кинувся у воду рятувати потопельника

4f89b345341ce48a4fd2557d35a30c09

У понеділок, 24 серпня, нетверезий чоловік під час купання в озері на Погулянці у Львові почав тонути.

 

В той час там готувався до свого концерту з нагоди Дня Незалежності співак Назар Савко. Не задумуючись, він та його звукорежисер кинулись у воду і витягли чоловіка. Після цього музиканти почали надавати першу допомогу, непритомного чоловіка доставили у лікарню. Однак у медзакладі пацієнт помер.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА, інцидент трапився близько 17:45.

«Під час купання у водоймі парку "Погулянка" втопився мешканець Львова 1986 року народження», - повідомили в ЛОДА.

Співак Назар Савко, який готувався до концерту Центру творчості дітей та юнацтва Галичини з нагоди річниці Незалежності у коментарі Zaxid.net розповів, що кинувся рятувати чоловіка одразу, як дізнався, що він тоне.

«Я хотів зробити репетицію, до мене підбіг мій звукорежисер Олег Ярема, повідомив, що чоловік втопився. Здивувало, що ніхто не панікує, не кричить, не кидається у воду. Ми з ним роздяглися і пірнули», — розповів виданню Назар Савко.

Співак каже, що за бульками на воді зорієнтувався, куди треба пірнати. Проте не з першого разу вдалося потопельника знайти, адже в тому місці глибина близько 2,5 м. Чоловік лежав на дні.

«Ми його витягнули, почали реанімувати. Перевертали, робили штучне дихання, масаж серця. Нам вдалося його відкачати, він почав випльовувати воду, з’явився пульс. Від нього сильно пахло алкоголем. Швидка приїхала дуже швидко, десь за 3 хвилини», — згадує Назар Савко.

Бригада лікарів госпіталізувала чоловіка. Але близько 22:00 він помер.

Співак дивується, що попри велику кількість людей в тому місці ніхто не кинувся на допомогу. Товариші потопельника, з якими він відпочивав, були дуже п’яними, вони навіть не намагалися врятувати друга, каже співак. Окрім того, в озері на Погулянці купатися заборонено, про це інформують таблички на березі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: